29/11/2021 29/11/2021 Με ευρεία σύσκεψη στην έδρα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στις περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας που επλήγησαν από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας. Όπως ανακοινώθηκε, βρίσκεται σε εξέλιξη «ο συντονισμός των δράσεων, με στόχο την τάχιστη δυνατή καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων.» Επικεφαλής του...
29 Νοεμβρίου, 2021 - 21:35
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2021 - 21:10

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στις πληγείσες περιοχές

Διαδώστε:
Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στις πληγείσες περιοχές

Με ευρεία σύσκεψη στην έδρα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στις περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας που επλήγησαν από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας.

Όπως ανακοινώθηκε, βρίσκεται σε εξέλιξη «ο συντονισμός των δράσεων, με στόχο την τάχιστη δυνατή καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων.»

Επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου ήταν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, και συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Νίκος Κουλοχέρης και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε τις περιοχές, Νέα Μανωλάδα, Βάρδα, Γαστούνη, Σαβάλια, Βουπράσιο, Λάππα, Καλόγρια και Μετόχι όπου εντοπίστηκαν τα προβλήματα που έχουν σημειωθεί σε υποδομές και καλλιέργειες. Στην συνέχεια ακολούθησαν συσκέψεις στους δήμους Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πηνείου και Δυτικής Αχαΐας.

Σύμφωνα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «το κυβερνητικό κλιμάκιο είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα και, εκτός των αποζημιώσεων, να αξιολογήσει το είδος και το μέγεθος των παρεμβάσεων που πρέπει να υπάρξουν για την μακροπρόθεσμη θωράκιση των περιοχών από αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον».

Μάλιστα, όσον αφορά τις αποζημιώσεις, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε ότι «έχουν συσταθεί οι επιτροπές καταγραφής των ζημιών, προκειμένου τα στοιχεία να αποσταλούν προς τα αρμόδια υπουργεία για την αποζημίωση των πληγέντων».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ήδη από το περασμένο Σάββατο, έχουμε προχωρήσει στη συγκρότηση επιτροπών, με σκοπό την καταγραφή των ζημιών στο οδικό δίκτυο, σε κρίσιμες υποδομές, σε επιχειρήσεις και αγροτικές καλλιέργειες».

Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη, η οποία αφορούσε το πλημμυρικό πρόβλημα που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή Λεσίνι, της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, «κατά την διάρκεια της σύσκεψης, ο Χρήστος Τριαντόπουλος ανακοίνωσε την δρομολόγηση των διαδικασιών και τη χρηματοδότηση με 6,7 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του έργου ‘αποκατάσταση ζημιών υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων – καθαρισμός και διάνοιξη τάφρου και αποκατάσταση βλαβών αναχωμάτων στον ΤΟΕΒ Λεσινίου’, έπειτα από πρόταση της εκτελεστικής επιτροπής».

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, «δίνουμε μια ολιστική λύση σε ένα μείζον πρόβλημα με την διάνοιξη αυλακιού απορροής προς τη θαλάσσια περιοχή, ενώ αντιμετωπίζεται και το πρόβλημα με τα αναχώματα σε μήκος 14 χιλιομέτρων».

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων