12/07/2023 12/07/2023 O Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, στην Κόνιτσα – Ιωαννίνων πέρασε τα παιδικά του χρόνια, πήγε σχολείο, εργάστηκε ως ξυλουργός και μετά την απόλυσή του από τον στρατό. Κείμενο – Φωτογραφίες:  Σπύρος Θεοδ.  Κουτσοχρήστος Κατά την διάρκεια της στρατιωτική του θητείας, υπηρέτησε στο όπλο των Διαβιβάσεων ως ασυρματιστής και στις 2 Νοεμβρίου 2017 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου...
12 Ιουλίου, 2023 - 16:21
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2023 - 15:31

Επισκέψιμη η οικία του Οσίου Παϊσίου στην Κόνιτσα Ιωαννίνων

Διαδώστε:
Επισκέψιμη η οικία του Οσίου Παϊσίου στην Κόνιτσα Ιωαννίνων

O Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, στην Κόνιτσα – Ιωαννίνων πέρασε τα παιδικά του χρόνια, πήγε σχολείο, εργάστηκε ως ξυλουργός και μετά την απόλυσή του από τον στρατό.

  • Κείμενο – Φωτογραφίες:  Σπύρος Θεοδ.  Κουτσοχρήστος

Κατά την διάρκεια της στρατιωτική του θητείας, υπηρέτησε στο όπλο των Διαβιβάσεων ως ασυρματιστής και στις 2 Νοεμβρίου 2017 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθιερώθηκε ο προστάτης Άγιος των Διαβιβάσεων.

Η προσευχή και ο Αώος ποταμός, τον συντροφεύαν κατά την μετάβαση και επιστροφή, από την Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Στομίου, όπου παρέμεινε τέσσερα έτη ως μοναχός.

Αφού ανακαίνισε το μοναστήρι, με την βοήθεια των κατοίκων της Κόνιτσας και εκπλήρωσε το τάμα του στην Παναγία, αναχώρησε για το όρος Σινά.

Η πατρική οικία του Οσίου στην Κόνιτσα είναι επισκέψιμη, όλες τις ημέρες του έτους. Ιδιαίτερη είναι η ευλογία και η χαρά των πιστών Χριστιανών, όταν κατά το προσκύνημά τους στην Οικία του Οσίου, συνομιλήσουν με συγγενείς του.

Στις προθήκες της οικίας του Οσίου, υπάρχουν αρκετά αντικείμενα που έφτιαξε ως ξυλουργός, εργόχειρά του ως μοναχός.

Μια σκάφη για ζύμωμα ψωμιού, που έφτιαξε ο Όσιος έχει αγιογραφηθεί από την κ. Μαρία Ε.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων