08/06/2021 08/06/2021 Στις ημέρες μας, κυριαρχεί μια εσφαλμένη αντίληψη ότι η οργανωτική αρχή της Εκκλησίας λειτουργεί για την εξυπηρέτηση της γραφειοκρατίας, χωρίς να έχει κάποια εκκλησιαστική και θεολογική υπόσταση. Από την πρώτη κιόλας Εκκλησία των Αποστόλων του Χριστού, οι ιερείς ανελάμβαναν την διαχείριση της κοινότητας, των διαφόρων αναγκών της και την οργάνωσή της δίχως αυτό να αποτελεί...
08 Ιουνίου, 2021 - 20:29
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2021 - 20:32

Επίσκοπος Ωρεών: Ο διοικητικός ρόλος της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Επίσκοπος Ωρεών: Ο διοικητικός ρόλος της Εκκλησίας

Στις ημέρες μας, κυριαρχεί μια εσφαλμένη αντίληψη ότι η οργανωτική αρχή της Εκκλησίας λειτουργεί για την εξυπηρέτηση της γραφειοκρατίας, χωρίς να έχει κάποια εκκλησιαστική και θεολογική υπόσταση. Από την πρώτη κιόλας Εκκλησία των Αποστόλων του Χριστού, οι ιερείς ανελάμβαναν την διαχείριση της κοινότητας, των διαφόρων αναγκών της και την οργάνωσή της δίχως αυτό να αποτελεί εμπόδιο για την διακονία τους και την εκπλήρωση των πνευματικών τους εργασιών.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ, επί του θέματος, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος:

 

ΠΗΓΗ: “ΑΠΑΡΧΗ”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων