20/06/2022 20/06/2022 Τα συγχαρητήριά της μέσω επιστολής στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, εξέφρασε η Δήμαρχος Αμφίκλειας και Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή για τις προσπάθειες που κατέβαλε οι οποίες οδήγησαν στην αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη. “Οι κουρασμένες μας ψυχές πλημμύρισαν με φως, αγαλλίαση και ελπίδα, γνωρίζοντας ότι ακόμη ένας Άγιος θα μας προστατεύει”, έγραψε μεταξύ άλλων κ....
20 Ιουνίου, 2022 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2022 - 14:27

Επιστολή Δημάρχου Αμφίκλειας προς Μητροπολίτη Φθιώτιδος για τον Όσιο Βησσαρίωνα

Διαδώστε:
Επιστολή Δημάρχου Αμφίκλειας προς Μητροπολίτη Φθιώτιδος για τον Όσιο Βησσαρίωνα

Τα συγχαρητήριά της μέσω επιστολής στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, εξέφρασε η Δήμαρχος Αμφίκλειας και Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή για τις προσπάθειες που κατέβαλε οι οποίες οδήγησαν στην αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη. “Οι κουρασμένες μας ψυχές πλημμύρισαν με φως, αγαλλίαση και ελπίδα, γνωρίζοντας ότι ακόμη ένας Άγιος θα μας προστατεύει”, έγραψε μεταξύ άλλων κ. Στιβακτή.

Παρακάτω η επιστολή της Δημάρχου:

Σεβασμιώτατε,

δια της παρούσης επιστολής μου θα ήθελα να σας εκφράσω τα πιο ειλικρινή μου συγχαρητήρια για τις καρποφόρες προσπάθειές σας, οι οποίες οδήγησαν στην Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

Το χαρμόσυνο άγγελμα, της είδησης της Αναγραφής του Γέροντα Βησσαρίωνα στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, αποτελεί τόσο ευλογία όσο και μεγίστη τιμή για τον τόπο μας. Οι κουρασμένες μας ψυχές πλημμύρισαν με φως, αγαλλίαση και ελπίδα, γνωρίζοντας ότι ακόμη ένας Άγιος θα μας προστατεύει.

Τα διδάγματα και ο ενάρετος βίος του θα αποτελούν δικαίως λαμπρό παράδειγμα και φάρο καθοδήγησης για την άντληση υπομονής, δύναμης και πίστης.

Η Φθιώτιδα ελαμπρύνθη! Είθε η Χάρις του Οσίου να μας δίνει υγεία και να μας ακολουθεί και εσάς, προσωπικά, να σας ενισχύει πάντοτε στον καθημερινό και αδιάλειπτο πνευματικό σας αγώνα. Μακάρι κάθε βήμα της ζωής και του έργου σας να είναι εξίσου ευλογημένο και καλλίκαρπο.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού,

Η Δήμαρχος

Αμφίκλειας – Ελάτειας

Αθανασία Πλ. Στιβακτή

 

Πηγή φωτογραφίας αρχείου: kaliterilamia

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων