01/10/2021 01/10/2021 Τη στήριξη των ΗΠΑ όσον αφορά τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για επίτευξη μίας συνολικής λύσης του Κυπριακού, εκφράζει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, με την ευκαιρία της 61ης επετείου της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ...
01 Οκτωβρίου, 2021 - 10:25
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2021 - 11:33

Επιστολή Μπάιντεν σε Αναστασιάδη για το Κυπριακό

Διαδώστε:
Επιστολή Μπάιντεν σε Αναστασιάδη για το Κυπριακό

Τη στήριξη των ΗΠΑ όσον αφορά τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για επίτευξη μίας συνολικής λύσης του Κυπριακού, εκφράζει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, με την ευκαιρία της 61ης επετείου της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του προς την Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι θυμάται με χαρά τη επίσκεψή του στην Κύπρο ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, το 2014.

Επίσης, αναφέρει ότι «οι ΗΠΑ τρέφουν βαθιά εκτίμηση για τη συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία και για τον ρόλο που διαδραματίζει η χώρα σας στην προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Συνεχίζω να παρακολουθώ τις εξελίξεις στην Κύπρο και στην περιοχή και προσβλέπω στη συνέχιση της ενίσχυσης και διεύρυνσης των διμερών σχέσεών μας, καθώς επίσης και της συνεργασίας μας στον τομέα της ασφάλειας κατά το επόμενο έτος», υπογραμμίζει ο κ. Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος προσθέτει στην επιστολή του ότι, όπως επαναβεβαιώθηκε και στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το καλοκαίρι, «συνεχίζουμε να στηρίζουμε μία, υπό την αιγίδα των ΗΕ, κυπριακής ιδιοκτησίας, συνολική διευθέτηση του Κυπριακού που θα επανεώνει το νησί σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία που θα είναι επωφελής για όλους τους Κύπριους, καθώς και για την ευρύτερη περιοχή».

Τέλος, ο κ. Μπάιντεν εκφράζει ευχαριστίες για τη διαρκή φιλία του Κύπριου Προέδρου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Μήνυμα Δένδια για τα 61 χρόνια από την ανεξαρτησία της Κύπρου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων