22/09/2022 22/09/2022 Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε η Επιτροπή Ελληνισμού με θέμα «Τα Σκόπια συνεχίζουν τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιδρά». Στην επιστολή η Επιτροπή εκφράζει την αντίθεση της προς τη συγκεκριμένη Συμφωνία, που αφορά στην επίλυση της ονομασίας των Σκοπίων και αναφέρει πως παρότι η Ελλάδα σέβεται τη...
22 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:35
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2022 - 9:40

Επιστολή στον Πρωθυπουργό από την Επιτροπή Ελληνισμού για τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών

Διαδώστε:
Επιστολή στον Πρωθυπουργό από την Επιτροπή Ελληνισμού για τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε η Επιτροπή Ελληνισμού με θέμα «Τα Σκόπια συνεχίζουν τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιδρά». Στην επιστολή η Επιτροπή εκφράζει την αντίθεση της προς τη συγκεκριμένη Συμφωνία, που αφορά στην επίλυση της ονομασίας των Σκοπίων και αναφέρει πως παρότι η Ελλάδα σέβεται τη συμφωνία, η γειτονική χώρα προβαίνει σε συνεχείς παραβιάσεις και ζητά από τον Έλληνα πρωθυπουργό την ακύρωση της.

Η επιστολή της Επιτροπής Ελληνισμού

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Πριν από ένα χρόνο σας είχαμε στείλει ένα αρχείο με τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια (162 παραβιάσεις), οι οποίες όπως σας είχαμε αναφέρει στην πραγματικότητα είναι καθημερινές και κυριολεκτικά αμέτρητες.

Με την παρούσα επιστολή σάς ενημερώνουμε ότι οι παραβιάσεις που έχουμε καταμετρήσει πλέον ανέρχονται σε διακόσιες εξήντα τρεις (263). Τις παραβιάσεις αυτές με όλα τα αναλυτικά στοιχεία που τις συνοδεύουν (λινκ, φωτογραφίες κ.λπ.) μπορείτε να τις βρείτε στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Ελληνισμού και συγκεκριμένα στο λινκ https://www.epitropiellinismou.gr/post/499.

Ενώ όμως τα Σκόπια ΔΕΝ τηρούν τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνησή σας κ. πρωθυπουργέ την σέβεται και την τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια. Επίσης, εσείς προσωπικά, αλλά και ο Υπ. Εξωτερικών κ. Ν. Δένδιας, έχετε εκφραστεί υπέρ της κύρωσης στη Βουλή των τριών μνημονίων συνεργασίας Ελλάδος-Σκοπίων, τα οποία απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σας θυμίζουμε ότι η συμφωνία αυτή είναι μία επαίσχυντη συμφωνία, με την οποία παραδώσαμε τη μακεδονικότητα της ελληνικής ταυτότητάς μας στους μη Έλληνες γείτονές μας, μαζί με το όνομα «Μακεδονία» και τη «μακεδονική γλώσσα».

Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να πράξετε το καθήκον σας ως Έλλην και να δώσετε ένα τέλος σε ότι πιο εγκληματικό εθνικά έχει υπάρξει στην ελληνική ιστορία.
Κύριε Μητσοτάκη, ακυρώστε τη Συμφωνία των Πρεσπών!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων