23/09/2020 23/09/2020 Μέλη του Αμερικανού Κογκρέσου ζητούν την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα 18 μέλη με επιστολή τους στον πρωθυπουργό της Αγγλίας κ. Μπόρις Τζόνσον τον καλούν να ανοίξει τη συζήτηση για την επιστροφή των μαρμάρων, τα οποία έκλεψε ο Έλγιν, από το Βρετανικό Μουσείο. Η ομάδα των Αμερικανών βουλευτών απαρτίζεται και από τα...
23 Σεπτεμβρίου, 2020 - 16:17
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2020 - 20:30

Επιστροφή των γλυπτών στην Ελλάδα ζητούν οι Αμερικανοί

Διαδώστε:
Επιστροφή των γλυπτών στην Ελλάδα ζητούν οι Αμερικανοί

Μέλη του Αμερικανού Κογκρέσου ζητούν την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα 18 μέλη με επιστολή τους στον πρωθυπουργό της Αγγλίας κ. Μπόρις Τζόνσον τον καλούν να ανοίξει τη συζήτηση για την επιστροφή των μαρμάρων, τα οποία έκλεψε ο Έλγιν, από το Βρετανικό Μουσείο.

Η ομάδα των Αμερικανών βουλευτών απαρτίζεται και από τα δύο μεγάλα κόμματα της Αμερικής, των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής για Εξωτερικά θέματα που αφορούν την Ευρώπη και ευελπιστούν να έχει ολοκληρωθεί η επιστροφή μέσα στο 2021 με αφορμή και τον εορτασμό των 200 από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στη συνέχεια της επιστολής αναφέρεται: “Παραμένουμε ευγνώμονες για τις προσπάθειές σας και την καλή θέληση σας για την υποστήριξη της ιστορικής σχέσης μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών και προσβλέπουμε στην ενίσχυση αυτής της σχέσης μέσω της ολοκλήρωσης θεμάτων όπως αυτό».

Πηγή: dailymail.co.uk

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Τους Αμερικανούς βουλευτές κάλεσε στην Ελλάδα η κ. Μενδώνη

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων