30/08/2022 30/08/2022 Χωρίς μάσκα και χωρίς υποχρεωτικά τεστ είναι η εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων προς την κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων στις 12 Σεπτεμβρίου.  Αναλυτικότερα, οι εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προς το υπουργείο Παιδείας περιλαμβάνουν την μη επιβολή χρήσης μάσκας και διενέργειας τεστ, συστήνοντας όμως οι γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και...
30 Αυγούστου, 2022 - 20:32
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2022 - 20:33

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Επιστροφή στα σχολεία χωρίς μάσκες και self test

Διαδώστε:
Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Επιστροφή στα σχολεία χωρίς μάσκες και self test

Χωρίς μάσκα και χωρίς υποχρεωτικά τεστ είναι η εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων προς την κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων στις 12 Σεπτεμβρίου.  Αναλυτικότερα, οι εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προς το υπουργείο Παιδείας περιλαμβάνουν την μη επιβολή χρήσης μάσκας και διενέργειας τεστ, συστήνοντας όμως οι γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παρακολουθούν τα παιδιά τους ώστε να αποφευχθεί η διασπορά σε περίπτωση κρούσματος.

Επίσης, όπως εφαρμόζεται ήδη στην κοινότητα τους τελευταίους μήνες, ο έλεγχος για κορoνοϊό συστήνεται να γίνεται όταν υπάρχουν συμπτώματα στον μαθητή. Σε περίπτωση θετικού τεστ, ο μαθητής παραμένει εκτός σχολείου και άλλων δραστηριοτήτων για 5 ημέρες και επιστρέφει φορώντας μάσκα για άλλες 5 ημέρες.

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα χτυπήσει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, με το κυβερνητικό επιτελείο να επιδιώκει μια σχολική χρονιά «κοντά στην κανονικότητα», είχε δηλώσει σχετικά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Για ηπιότερα μέτρα που θα είναι πιο κοντά στην κανονικότητα έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στη νέα σχολική χρονιά, ενόψει της συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών του Υγείας για τα πρωτόκολλα στα σχολεία. «Η ευρύτερη τάση ακούγοντας και τους ειδικούς είναι για τα ηπιότερα δυνατά μετρά στην εκπαίδευση και το άνοιγμα των σχολείων να είναι πιο κοντά στην κανονικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός στον ΣΚΑΪ 100.3

Ωστόσο, σημείωσε ότι η πανδημία είναι μια δυναμική διαδικασία, την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά και αν χρειαστεί θα γίνουν προσαρμογές στα όποια μέτρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων