20/06/2020 20/06/2020 «Μια σημαντική εβδομάδα για την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων ολοκληρώνεται», έγραψε ο Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο facebook, αποτιμώντας έτσι τον διπλωματικό μαραθώνιο των προηγούμενων ημερών σε Γαλλία, Ισραήλ και Αίγυπτο. «Η εβδομάδα ξεκίνησε με τη συνάντηση με τον ομόλογό μου J-Y Le Drian (Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν) στο Παρίσι, με τον οποίο συμμετείχαμε...
20 Ιουνίου, 2020 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2020 - 19:03

«Συνεργασία με το Ισραήλ – διαπραγμάτευση με την Αίγυπτο»

Διαδώστε:
«Συνεργασία με το Ισραήλ – διαπραγμάτευση με την Αίγυπτο»

«Μια σημαντική εβδομάδα για την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων ολοκληρώνεται», έγραψε ο Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο facebook, αποτιμώντας έτσι τον διπλωματικό μαραθώνιο των προηγούμενων ημερών σε Γαλλία, Ισραήλ και Αίγυπτο.

«Η εβδομάδα ξεκίνησε με τη συνάντηση με τον ομόλογό μου J-Y Le Drian (Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν) στο Παρίσι, με τον οποίο συμμετείχαμε από κοινού στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Ακολούθησε η επίσκεψη στο Ισραήλ, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου συναντήθηκα με τον ομόλογό μου Gabi Ashkenazi (Γκάμπι Ασκενάζι). Στην επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ επιβεβαιώθηκε η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ, όπως και η διεύρυνσή της σε μια σειρά από νέους τομείς».

Τέλος, στις συνομιλίες μου στο Κάιρο με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Α. Εl-Sisi (Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι) και τον Υπουργό Εξωτερικών S. Shoukry (Σάμεχ Σούκρι) ξαναπιάσαμε το νήμα της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών με την Ελλάδα», υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων