17/09/2020 17/09/2020 Το όραμά του για την «προεδρία» παρουσίασε ο αποκαλούμενος «πρωθυπουργός» και υποψήφιος «πρόεδρος» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ λέγοντας πως εάν εκλεγεί θα φέρει νέες εναλλακτικές προτάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού και πως δεν μπορούν να χάσουν ακόμη πέντε χρόνια. Επέκρινε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί για την επιμονή του σε...
17 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:39
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2020 - 10:40

Ερ. Ταρτάν: «Θα ελευθερώσουμε τα Βαρώσια»

Διαδώστε:
Ερ. Ταρτάν: «Θα ελευθερώσουμε τα Βαρώσια»

Το όραμά του για την «προεδρία» παρουσίασε ο αποκαλούμενος «πρωθυπουργός» και υποψήφιος «πρόεδρος» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ λέγοντας πως εάν εκλεγεί θα φέρει νέες εναλλακτικές προτάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού και πως δεν μπορούν να χάσουν ακόμη πέντε χρόνια.

Επέκρινε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί για την επιμονή του σε λύση ομοσπονδίας. Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Τατάρ αναφερόμενος στην περίκλειστη περιοχή, δήλωσε ότι ο στόχος του είναι το άνοιγμα των Βαρωσίων για τους κατοίκους πριν το 1974 και το άνοιγμα εκεί θα γίνει με το «δημαρχείο» της Αμμοχώστου, λαμβάνοντας υπόψη τα περιουσιακά δικαιώματα των ιδιοκτητών. Σημειώνοντας ότι ο οδικός χάρτης για το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων είναι έτοιμος, ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι «σύντομα η περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων θα ελευθερωθεί και θα ζωντανέψει».

Σχολιάζοντας τις σχέσεις ψευδοκράτους – Τουρκίας, ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι χωρίς την στήριξη την Τουρκίας σε κάθε τομέα, δεν θα υπήρχαν και πρόσθεσε ότι είναι δεσμευμένοι στις αρχές του Ατατούρκ. Ο τουρκοκυπριακός «λαός» έχει άρρηκτους δεσμούς με την Τουρκία, η οποία έχει σταθεί στο πλευρό του ψευδοκράτους σε κάθε τομέα της ζωής της, από την πολιτική μέχρι την παιδεία, από την υγεία μέχρι την βιομηχανία, είπε. «Η συνεργασία και τα έργα με την μητέρα πατρίδα Τουρκία, που θα διασφαλίσουν την περαιτέρω ενδυνάμωση και ορθοπόδησή μας, θα συνεχίσουν», είπε ο κ. Τατάρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων