13/05/2021 13/05/2021 Δράσεις του Γενικού Λυκείου Κολυμβαρίου πραγματοποιήθηκαν στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) από την 1η έως την 13η Μαΐου 2021, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ229 “Catch the European Sun”.  Οι μαθητές μαζί με τους συνοδούς Καθηγητές τους και τον Λυκειάρχη, κ. Ζαχαρία Κουτουλάκη, αξιοποιώντας τις υποδομές της ΟΑΚ, ήρθαν σε επαφή, μέσω του διαδικτύου, με τους...
13 Μαΐου, 2021 - 19:33
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2021 - 20:39

ERASMUS από το Λύκειο Κολυμβαρίου με τη βοήθεια της ΟΑΚ

Διαδώστε:
ERASMUS από το Λύκειο Κολυμβαρίου με τη βοήθεια της ΟΑΚ

Δράσεις του Γενικού Λυκείου Κολυμβαρίου πραγματοποιήθηκαν στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) από την 1η έως την 13η Μαΐου 2021στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ229 “Catch the European Sun”. 

Οι μαθητές μαζί με τους συνοδούς Καθηγητές τους και τον Λυκειάρχη, κ. Ζαχαρία Κουτουλάκη, αξιοποιώντας τις υποδομές της ΟΑΚ, ήρθαν σε επαφή, μέσω του διαδικτύου, με τους συμμαθητές και εταίρους του προγράμματος από την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Πολωνία και την Τουρκία.

Το Πρόγραμμα αφορά την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας και σε αυτό το πλαίσιο, κάθε σχολείο αναλαμβάνει να υλοποιήσει πρακτικές εφαρμογές, οι οποίες να βασίζονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το Λύκειο Κολυμβαρίου με την αρωγή της ΟΑΚ και του Επιστημονικού Συνεργάτη του Ιδρύματος, Αντώνη Καλογεράκη, ανέλαβε να κατασκευάσει ηλιακά ρολόγια με χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Κατά την έναρξη της συνάντησης ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, καλωσόρισε τους καθηγητές και τους μαθητές με αναστάσιμες ευχές και υπενθυμίζοντας την την έννοια του χρόνου για τις επτά ημέρες της «Διακαινησίμου εβδομάδας», οι οποίες θεωρούνται ως «μία» ημέρα», όπως η Κυριακή του Πάσχα.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, εκτός από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς της Κρήτης, προσφέροντας στους συμμετέχοντες ένα διαδικτυακό ταξίδι στον πολιτισμό του νησιού μας. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την ελπίδα να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το ραντεβού όλων των μαθητών τον Σεπτέμβρη στην Κρήτη και στην ΟΑΚ, ελπίζοντας οι επιδημιολογικές συνθήκες να επιτρέψουν την πρόσωπο με πρόσωπο αντάμωση των μαθητών και των Καθηγητών τους, από όλες τις Χώρες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων