29/06/2021 29/06/2021 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων και Ενδόξων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου την Τρίτη 29 Ιουνίου στο φερώνυμο γραφικό παρεκκλήσι στην Ερέτρια. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτοπρεσβύτερου Θεοφάνους Παπαγεωργίου, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας με την απόδοση των ύμνων εκ του αναλογίου που...
29 Ιουνίου, 2021 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2021 - 12:52

Ερέτρια: Η Εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Διαδώστε:
Ερέτρια: Η Εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων και Ενδόξων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου την Τρίτη 29 Ιουνίου στο φερώνυμο γραφικό παρεκκλήσι στην Ερέτρια.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτοπρεσβύτερου Θεοφάνους Παπαγεωργίου, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας με την απόδοση των ύμνων εκ του αναλογίου που απέδωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Πολυκαρπίδης, εφημέριος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος με τον Ιεροψάλτη Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη και την συμμετοχή των παρισταμένων πιστών, που συμμετείχαν βάση των υγειονομικών διατάξεων μεταξύ των οποίων του Δήμαρχου Ερέτριας κ. Ιωάννου Δημητρόπουλου και του Αντιδήμαρχου κ. Κηρύκου Μπασινά.

Κατά τη διάρκεια του κοινωνικού ομίλησε ο π. Γεώργιος για το αποστολικό έργο των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας προσφέρθηκε εόρτιο κέρασμα στους πιστούς, το οποίο ετοιμάστηκε από τον ιδιοκτήτη ΚΤΕΟ Αλιβερίου κ. Αθάνασιο Μπέκο.

.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων