21/01/2022 22/01/2022 Σε παγκόσμιο επίπεδο, η δίωξη και η καταπίεση του Χριστιανισμού έχει αυξηθεί το 2021, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο διεθνής οργανισμός Open Doors. Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου 360 εκατομμύρια χριστιανοί υφίστανται υψηλό βαθμό δίωξης και διακρίσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους αριθμούς, ένας στους επτά...
21 Ιανουαρίου, 2022 - 19:08
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2022 - 1:38

Έρευνα: 360 εκατ. Χριστιανοί διώχθηκαν το 2021 επειδή πίστευαν στον Χριστό!

Διαδώστε:
Έρευνα: 360 εκατ. Χριστιανοί διώχθηκαν το 2021 επειδή πίστευαν στον Χριστό!

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η δίωξη και η καταπίεση του Χριστιανισμού έχει αυξηθεί το 2021, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο διεθνής οργανισμός Open Doors. Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου 360 εκατομμύρια χριστιανοί υφίστανται υψηλό βαθμό δίωξης και διακρίσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους αριθμούς, ένας στους επτά χριστιανούς παγκοσμίως πέφτει θύμα διώξεων και διακρίσεων για την πίστη του στον Χριστό. Πιο συγκεκριμένα, ένας στους έξι χριστιανούς στην Αφρική, δύο στους πέντε στην Ασία και ένας στους δώδεκα στη Λατινική Αμερική.

Το 2021, οι τρεις προορισμοί όπου οι Χριστιανοί υπέφεραν περισσότερο ήταν το Αφγανιστάν, η Βόρεια Κορέα και η Σομαλία. Τα αίτια είναι πολλαπλά και δύσκολα απομονώνονται σε μία μόνο κατηγορία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 5.898 χριστιανοί σκοτώθηκαν, 5.110 εκκλησίες δέχθηκαν επίθεση, 6.175 απελευθερώθηκαν και 3.829 χριστιανοί απήχθησαν.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ο αριθμός των διωκόμενων Χριστιανών έχει αυξηθεί κατά περίπου 20 εκατομμύρια το 2021. Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν για την αναφορά συλλέχθηκαν μεταξύ 1ης Οκτωβρίου 2020 και 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Η έρευνα που έγινε από το Open Doors αναλύει διάφορα κριτήρια για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων:
• Ιδιωτική ζωή: αν επιτρέπεται ή όχι στον χριστιανό να κατέχει θρησκευτικά αντικείμενα.
• Οικογενειακή ζωή: αν επιτρέπεται ή όχι στους Χριστιανούς να εκφράσουν την πίστη τους στην οικογένεια, να γιορτάζουν θρησκευτικές εκδηλώσεις.
• Κοινοτική διαβίωση: εάν μπορούν να ζήσουν χωρίς να υποστούν βλάβη ή διακρίσεις στις τοπικές κοινωνίες.
• Εθνική ζωή: εάν η μορφή διακυβέρνησης επιτρέπει στους χριστιανούς να εκφράσουν την πίστη τους.
• Εκκλησιαστική ζωή: εάν επιτρέπεται στους Χριστιανούς να παρακολουθούν τις λειτουργίες και εάν επιτρέπεται να χτίζουν εκκλησίες.
• Βία: εάν οι Χριστιανοί είναι θύματα κοινοτικής βίας.

Το Open Doors είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο μη κερδοσκοπικών χριστιανικών ΜΚΟ που παρακολουθεί την κατάσταση των Χριστιανών παγκοσμίως.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στοιχεία για την έρευνα στο opendoors.org

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων