26/04/2020 26/04/2020 Φαντάσου, ότι μπορείς να μεταφέρεις σχεδόν τα πάντα, από όσα χρειάζεσαι, κάτω από το δέρμα του χεριού σου, ανάμεσα στον δείκτη και στον αντίχειρα σου. Το πορτοφόλι σου, τα κλειδιά σου, η ταυτότητα σου, όσα data εσύ επιθυμείς ή όσα data κάποτε σε αναγκάσουν, θα είναι «φυτεμένα» σε ένα μικροτσίπ  όσο ένας κόκκος ρυζιού, το...
26 Απριλίου, 2020 - 8:18
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2020 - 8:21

Το «τσιπάρισμα» βγαίνει από τις σπηλιές του – Οι εικόνες του «φυτέματος» ΕΡΕΥΝΑ

Διαδώστε:
Το «τσιπάρισμα» βγαίνει από τις σπηλιές του – Οι εικόνες του «φυτέματος» ΕΡΕΥΝΑ

Φαντάσου, ότι μπορείς να μεταφέρεις σχεδόν τα πάντα, από όσα χρειάζεσαι, κάτω από το δέρμα του χεριού σου, ανάμεσα στον δείκτη και στον αντίχειρα σου. Το πορτοφόλι σου, τα κλειδιά σου, η ταυτότητα σου, όσα data εσύ επιθυμείς ή όσα data κάποτε σε αναγκάσουν, θα είναι «φυτεμένα» σε ένα μικροτσίπ  όσο ένας κόκκος ρυζιού, το οποίο θα σου «πρεσάρουν» και θα είσαι πλέον ένας ασύρματος άνθρωπος, παραδόξως, όμως, ένας τεθλιμμένος για τον εαυτόν σου από κάτι το άγνωστο, χωρίς να ξέρεις το γιατί, όπως δε γνωρίζουμε επακριβώς και εμείς, το γιατί ιδιαιτέρως αυτό το ρεπορτάζ και τα πλήρη στιγμιότυπά του, μάς προκαλούν μία πρωτοφανή απέχθεια και θλίψη.

 

 

 

 

 

Παρόμοια τεχνολογία με τις τραπεζικές κάρτες, αλλά «φυτεμένη» μέσα σου – Το λένε «τσιπ» αλλά πρόκειται για κάτι παραπάνω: full device εμφύτευμα

Χωρίς πορτοφόλι, χωρίς κλειδιά, χωρίς πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες στην τσέπη σου, μπορείς να αγοράσεις έναν χυμό και σνακς, μπορείς να μπαινοβγαίνεις πιο άνετα σε αποκλεισμένες προσβάσεις ενός εργασιακού χώρου, ασφαλώς μπορείς να πεταχτείς «ασύρματος» ως το απέναντι πολυκατάστημα για να αγοράσεις μία γραβάτα για το βράδυ.

Η τεχνολογία είναι παρόμοια με των τραπεζικών καρτών και άρα αναγνωρίζεται από τα pos (τερματικά), με τη διαφορά ότι το τσιπ, ή, μάλλον, η full device (συσκευή) είναι «φυτεμένη» μέσα σου, κάτω από το δέρμα σου, με σένα να εκτείνεις το χέρι σου, αντί να εκτείνεις, όπως πριν, την κάρτα σου, ή τα κλειδιά σου ή να επιδεικνύεις την πλαστικοποιημένη ταυτότητα σου.

Στην πραγματικότητα, το εμφύτευμα έχει άπλετο χώρο και περισσότερες δυνατότητες από τα προαναφερόμενα. Τρόπον τινά, είναι μία πολυλειτουργική συσκευή σε μέγεθος ρυζιού, με διάφορες επιλογές για τον φέροντα

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

 

 

Λανσαρίστηκε ως κάτι δήθεν «cool» για να καταλήξει ως μία δήθεν «ώριμη επιλογή» λόγω Κορωναϊού

Σε πολλές χώρες, ιδιαιτέρως, όμως, στη Σουηδία, το τσιπάρισμα τείνει να εξελιχθεί σε μόδα για ένα μικρό έως σήμερα ποσοστό του πληθυσμού, ως κάτι τo δήθεν «cool» μέχρι πρότινος και ως κάτι σαν δήθεν «ώριμη επιλογή» λίαν προσφάτως, δεδομένου ότι το «φύτεμα» συνηγορείται από ορισμένους ως επιχείρημα μέτρου για την προστασία από τη διάδοση του κορωναϊού, υπό την έννοια ότι οι «τσιπαρισμένοι» έρχονται σε λιγότερες επαφές με πλαστικά, με κλειδαριές, με πλήκτρα και ούτω καθεξής.

Ωστόσο, ακόμη και στη Σουηδία, η συντριπτική πλειονότητα δεν έχει αποδεχθεί το τσιπάρισμα, ενώ μαρτυρούνται αντιδράσεις από πολίτες που δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να αισθάνονται ως ρομπότ με data φυτεμένα στο χέρι τους. Όπως κάποιοι, τονίζουν: Δεν έχει να κάνει μόνον με την εμφύτευση του τσιπ, αλλά και με τη σύνδεση των data στο χέρι σου με εξωτερικές τράπεζες πληροφοριών και εν γένει το data sharing (ποιοι μοιράζονται) τις πληροφορίες.

Παρόλα αυτά, όσοι ήδη «φορούν» το τσιπ ή όσοι το εμπορεύονται, δεν παύουν να εκφράζουν την αίσθηση τους, ότι η παγκοσμία αγορά, αργά η γρήγορα, θα κάνει “boom” για τέτοιους είδους εμφυτεύματα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

 

 

 

Η πηγαία θλίψη είναι η κραυγή της συνειδήσεως για το «ΟΧΙ»

Η διαδικασία είναι απλή: μοιάζει με ανώδυνο «πρεσάρισμα – φύτεμα» και η μεταφορά του τσιπ (ή, μάλλον, της πλήρους συσκευής) ολοκληρώνεται σε δευτερόλεπτα, κάτω από το δέρμα του χεριού σου. Δυσαναλόγως, δηλαδή, με το μεγάλο, επώδυνο «πρεσάρισμα» που μεταφέρει στην καρδιά αυτό το ρεπορτάζ και μόνον από το εξαρχής αντίκρισμά του. Η πηγαία θλίψη από τις εικόνες, αλλά και η αυθόρμητη θλίψη σε κάθε σταυροδρόμι της ζωής ενός ανθρώπου, είναι ίσως η κραυγή της συνειδήσεως για το «ΟΧΙ».

Κώστας Παναγόπουλος – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

SOURCES:

  1. NBCNEWS – ID, wallet, keys all in your hand: Sweden moves into the future with microchipping – Oct. 14, 2019
  2. Al Jazeera English – Sweden sees microchip implant revolution | Al Jazeera English – by Paul Rhys – 21 Feb 2019
  3. Εuroweeklynews.com – Swedes get futuristic high tech implants in their hands to replace cash and credit cars, eliminating Coronavirus contact – By Tony Winterburn -10 April 2020

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων