22/05/2019 22/05/2019 Άρχισαν τα έργα συντήρησης στην εκκλησία των Αγίων Ανδρόνικου και Αθανασίας στην κατεχόμενη Κυθρέα. Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ο Ε/κ συμπρόεδρος της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Τάκης Χατζηδημητρίου, είπε πως για τα έργα αυτά θα διατεθούν 270 χιλιάδες ευρώ και αναμένεται πως αυτά...
22 Μαΐου, 2019 - 14:22

Έργα συντήρησης σε εκκλησία στην Κατεχόμενη Κυθρέα

Διαδώστε:
Έργα συντήρησης σε εκκλησία στην Κατεχόμενη Κυθρέα

Άρχισαν τα έργα συντήρησης στην εκκλησία των Αγίων Ανδρόνικου και Αθανασίας στην κατεχόμενη Κυθρέα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ο Ε/κ συμπρόεδρος της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Τάκης Χατζηδημητρίου, είπε πως για τα έργα αυτά θα διατεθούν 270 χιλιάδες ευρώ και αναμένεται πως αυτά θα ολοκληρωθούν εντός του έτους.

Γίνεται συντήρηση για να μην καταρρεύσει τελείως η εκκλησία. Η στέγη έπεσε, όχι μόνο λόγω του χρόνου που περνά, αλλά και από κακοτεχνίες που έγιναν, είπε ο κ. Χατζηδημητρίου, προσθέτοντας πως θα συντηρηθούν και οι τοιχογραφίες της εκκλησίας.

Είναι μεγάλη εκκλησία, η κεντρική εκκλησία της Κυθρέας, σημείωσε, προσθέτοντας πως στο πλαίσιο της σημερινής έναρξης των εργασιών κάλεσαν τους κατοίκους του χωριού για να τους ενημερώσουν για το έργο. «Ενημερώθηκαν οι κάτοικοι στην παρουσία και του Δημάρχου Κυθρέας, Πέτρου Καρεκλά, και απαντήσαμε σε ερωτήσεις για να είναι ενήμερος ο κόσμος», σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη πως “θα γίνει επίσης κάποια στήριξη στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας” στην Κυθρέα που θα αρχίσει εντός των ημερών.

Ο κ. Χατζηδημητρίου είπε εξάλλου πως χθες Δευτέρα έγινε επίσκεψη και στην εκκλησία του Αγίου Αρτέμωνα στην Αφάνεια, όπου επίσης εκτελούνται έργα, και ενημερώθηκαν για αυτά οι Ε/κ πρόσφυγες από το χωριό αυτό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων