02/03/2021 02/03/2021 Την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 υλοποιήθηκε στην ΟΑΚ Εργαστήριο Ηλιακής Ενέργειας από ομάδα του Γενικού Λυκείου Κολυμβαρίου, αποτελούμενη από μαθητές και συνοδούς καθηγητές, καθώς και τον Διευθυντή κ. Ζαχαρία Κουτουλάκη, στο πλαίσιο Προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ229 “Catch the European Sun”, σε συνέχεια της επίσκεψής τους, στην ΟΑΚ στις 18 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, τηρώντας όλα τα...
02 Μαρτίου, 2021 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2021 - 21:52

Εργαστήριο Ηλιακής Ενέργειας στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Διαδώστε:
Εργαστήριο Ηλιακής Ενέργειας στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 υλοποιήθηκε στην ΟΑΚ Εργαστήριο Ηλιακής Ενέργειας από ομάδα του Γενικού Λυκείου Κολυμβαρίου, αποτελούμενη από μαθητές και συνοδούς καθηγητές, καθώς και τον Διευθυντή κ. Ζαχαρία Κουτουλάκη, στο πλαίσιο Προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ229 “Catch the European Sun”, σε συνέχεια της επίσκεψής τους, στην ΟΑΚ στις 18 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς καλωσόρισε μαθητές και εκπαιδευτικούς περιγράφοντας την υπάρχουσα δύσκολη κατάσταση που διανύουμε και την ανάγκη για μία νέα νοηματοδότηση της ζωής μας, με την ουσιαστική βίωση της κάθε στιγμής.

Συγκεκριμένα, το Εργαστήριο αφορούσε την κατασκευή ηλιακού ρολογιού συνδεδεμένου με φωτοβολταϊκό σύστημα.

 

 

Οι μαθητές εισήχθησαν στις βασικές αρχές των αειφόρων ενεργειακών συστημάτων από τον Υπεύθυνο του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας, Παραρτήματος της ΟΑΚ και Επιστημονικό Συνεργάτη του Ιδρύματος, Αντώνη Καλογεράκη και πραγματοποίησαν τις σχετικές συνδεσμολογίες με τη συνδρομή του κ. Αντωνίου Πατελάκη από την Εταιρία: «Δύναμις».

Για τις ανάγκες του Προγράμματος, το Εργαστήριο θα μεταδοθεί, μέσω ψηφιακών μέσων, σε Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία, ώστε και οι αντίστοιχοι Εταίροι του Προγράμματος, να έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν, παρά τους περιορισμούς των μετακινήσεων μεταξύ των χωρών, λόγω COVID-19.

Η ΟΑΚ, ως Ερευνητικό Κέντρο, έχει συμβουλευτικό ρόλο στη διεξαγωγή του συγκεκριμένου προγράμματος ERASMUS+, βάσει της τεχνογνωσίας που έχει αναπτυχθεί στο Ίδρυμα, συνδράμοντας στις ευρωπαϊκές δράσεις του σχολείου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων