22/07/2020 22/07/2020 Συνεχίζοντας τις προκλητικές του δηλώσεις αναφορικά με το θέμα της Αγίας Σοφίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η απόφαση για την μετατροπή της σε τέμενος, “είναι σύμφωνη με τον θεμελιώδη χάρτη του Μωάμεθ του Πορθητή, τον ηγέτη των δύο ηπείρων και δύο θαλασσών”. Μιλώντας με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την...
22 Ιουλίου, 2020 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2020 - 10:52

Ερντογάν για Αγία Σοφία: Παίρνουμε αυτό που δικαιούμαστε

Διαδώστε:
Ερντογάν για Αγία Σοφία: Παίρνουμε αυτό που δικαιούμαστε

Συνεχίζοντας τις προκλητικές του δηλώσεις αναφορικά με το θέμα της Αγίας Σοφίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η απόφαση για την μετατροπή της σε τέμενος, “είναι σύμφωνη με τον θεμελιώδη χάρτη του Μωάμεθ του Πορθητή, τον ηγέτη των δύο ηπείρων και δύο θαλασσών”.

Μιλώντας με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την εφαρμογή του Προεδρικού Συστήματος Διακυβέρνησης, με το οποίο κατέστη απόλυτος άρχων της Τουρκίας, πρόσθεσε ότι «είμαστε μία από τις ελάχιστες χώρες χωρίς το στίγμα της αποικιοκρατίας και σφαγής στην ιστορία της”.

“Με αυτήν την υπερηφάνεια, θα συνεχίσουμε να ενεργούμε ως χώρα που δεν έχει το βλέμμα της στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των άλλων, αλλά παίρνει πάντα αυτό που δικαιούται» πρόσθεσε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων