23/08/2020 23/08/2020 Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την μεριά της Τουρκίας λίγες ώρες μετά την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί και λίγες ώρες πριν λήξει η παράνομη Navtex που δεσμεύει τα νερά της ελληνικής υφαλοκρυπίδας για έρευνες από το σεισμογραφικό Oruc Reis (τα μεσάνυχτα). Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Navtex παρατείνεται έως τις 27 Αυγούστου.  Συγκεκριμένα...
23 Αυγούστου, 2020 - 19:11
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2020 - 20:09

Ερντογάν και Ακάρ συνεχίζουν τις προκλήσεις

Διαδώστε:
Ερντογάν και Ακάρ συνεχίζουν τις προκλήσεις

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την μεριά της Τουρκίας λίγες ώρες μετά την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί και λίγες ώρες πριν λήξει η παράνομη Navtex που δεσμεύει τα νερά της ελληνικής υφαλοκρυπίδας για έρευνες από το σεισμογραφικό Oruc Reis (τα μεσάνυχτα). Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Navtex παρατείνεται έως τις 27 Αυγούστου

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια ομιλίας από τα ναυπηγεία Τούζλα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκαν στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο. 

O Ερντογάν, που θα μίλαγε για τους νεκρούς από τις πλημμύρες που χτύπησαν την Τραπεζούντα στην σημερινή του ομιλία, ανακοίνωσε πως από το 2023 και μετά θα ξεκινήσει η ενίσχυση του τούρκικου στόλου με υποβρύχια και φρεγάτες ενώ δεν παρέλειψε να επαινέσει τον τούρκικο στόλο τονίζοντας πως « η Τουρκία είναι μία από τις 10 χώρες που σχεδιάζει και κατασκευάζει τα δικά της πολεμικά πλοία».

Συνολικά έξι υποβρύχια θα ενταχθούν στον τούρκικο στόλο και σύμφωνα με την Χουριέτ, θα είναι γερμανικής τεχνολογίας. «Δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε» δήλωσε τονίζοντας πως «σήμερα μπορούμε να ασκήσουμε επιρροή με την πολιτική μας στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, στον Καύκασο, στην Αφρική λόγω του επιπέδου που έχουμε φτάσει πολιτικά, οικονομικά και τεχνολογικά».

Eνώ ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας μιλώντας στην εκδήλωση για τα νέα συστήματα και πλοία που ετοιμάζει να ρίξει στις θάλασσες η Τουρκία, χαρακτήρισε για άλλη μια φορά «άκυρη» τη συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου και «παράλογες» τις θέσεις της Ελλάδας.

«Οι μονόπλευρες απαιτήσεις και πρακτικές της Ελλάδας να φροντίζει μόνο για τα δικά της συμφέροντα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δηλ. η στρατικοποίηση των νησιών, η απαίτηση για 10 μίλια εναέριου χώρου, η απαίτηση το Καστελόριζο, ένα μικρό νησί, να έχει 40 χιλιάδες τ.χλμ. ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας δεν συνάδει με τη λογική, το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας» είπε ο Ακάρ και συμπλήρωσε πως «κανείς δεν μπορεί να φυλακίσει τη χώρα μας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο».

Όπως μεταδίδει η τουρκική έκδοση του πρακτορείου Anadolu, αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι δεν έχει καμία νομική ισχύ για την Άγκυρα.

«Για εμάς είναι άκυρη η δήθεν συμφωνία μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας, είναι ενάντια στα συμφέροντα των δύο λαών και θα χάσουν οι λαοί και των δύο χωρών. Αυτή η συμφωνία πραγματικά αποτελεί αδικία και για τους δύο λαούς» υπογράμμισε.

.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων