16/07/2020 16/07/2020 Με τίτλο στο εξώφυλλο «Ερντογάν – Ο πόλεμος προ των πυλών μας», το γαλλικό περιοδικό Le Point προϊδεάζει τον αναγνώστη πως το τελευταίο τεύχος του είναι αφιερωμένο όχι απλά στον Πρόεδρο της Τουρκίας αλλά κυρίως στα μέτωπα που έχει ανοίξει στην ευρύτερη γειτονιά μας. To γαλλικό περιοδικό, που δεν διστάζει να χαρακτηρίσει ως«δικτάτορα» τον Τούρκο πρόεδρο, εμφανίζει τον...
16 Ιουλίου, 2020 - 14:27
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2020 - 14:09

Ερντογάν – Ο πόλεμος προ των πυλών μας

Διαδώστε:
Ερντογάν – Ο πόλεμος προ των πυλών μας

Με τίτλο στο εξώφυλλο «Ερντογάν – Ο πόλεμος προ των πυλών μας», το γαλλικό περιοδικό Le Point προϊδεάζει τον αναγνώστη πως το τελευταίο τεύχος του είναι αφιερωμένο όχι απλά στον Πρόεδρο της Τουρκίας αλλά κυρίως στα μέτωπα που έχει ανοίξει στην ευρύτερη γειτονιά μας.

To γαλλικό περιοδικό, που δεν διστάζει να χαρακτηρίσει ως«δικτάτορα» τον Τούρκο πρόεδρο, εμφανίζει τον Ερντογάν να μιλά σε μέλη του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας του μπροστά από ένα πολεμικό πλοίο, με τίτλο τον προαναφερθέντα και υπέρτιτλο: «Αγία Σοφία, Συρία, Λιβύη, Μεσόγειος..».

Σ’ ένα από τα άρθρα του για τον Τούρκο πρόεδρο το Le Point επισημαίνει πως με την τελευταία του πρόκληση, την απόφαση να μετατραπεί ο εμβληματικός ναός-μουσείο της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Ερντογάν «προβάλλει τις φιλοδοξίες του για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ακολουθεί έτσι τα χνάρια του σουλτάνου Μωάμεθ Β΄του Πορθητή, που κατευθύνθηκε στη χριστιανική βασιλική το βράδυ της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου, για να τη μετατρέψει σε τέμενος».

Σε άλλο άρθρο του, το Le Point επισημαίνει πως το πραγματικό πρόσωπο του… Σουλτάνου άρχισε να αποκαλύπτεται: «Σιγά, σιγά το πραγματικό του πρόσωπο αποκαλύπτεται: μ’ ένα υπέρμετρο Εγώ ονειρεύεται το μεγαλείο της Τουρκίας, με τίμημα τις ελευθερίες του λαού».

Επίσης, αναφέρεται στην κόντρα Γαλλίας-Τουρκίας, προβλέποντας κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες στη Λιβύη κι επισημαίνοντας ότι απ’ όλους τους ηγέτες της Δύσης ο μόνος που ύψωσε τη φωνή του κατά του Ερντογάν είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Πληροφορίες από: iefimerida.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων