13/03/2022 13/03/2022 Ανακοίνωση εξέδωσε η Διεύθυνση Επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, σχεδόν μια ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη. Να σημειωθεί πως αναμένεται η ανακοίνωση από ελληνικής πλευράς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση οι δύο ηγέτες συζήτησαν για...
13 Μαρτίου, 2022 - 17:13
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2022 - 17:14

Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Μπορεί να υπάρξει πρόοδος στα ζητήματα του Αιγαίου

Διαδώστε:
Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Μπορεί να υπάρξει πρόοδος στα ζητήματα του Αιγαίου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Διεύθυνση Επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, σχεδόν μια ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη.

Να σημειωθεί πως αναμένεται η ανακοίνωση από ελληνικής πλευράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους.

Επιπλέον, επικεντρώθηκαν στα αμοιβαία οφέλη από τη ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Παρά τις διαφωνίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, στη συνάντηση συμφωνήθηκε να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις.

 

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στα βήματα που έχει κάνει η Τουρκία με στόχο να γυρίσει νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις.

Δήλωσε, επίσης, ότι διατηρεί την πεποίθησή του ότι θα σημειωθεί πρόοδος σε ζητήματα όπως «τα προβλήματα του Αιγαίου, οι μειονότητες, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η λαθρομετανάστευση και να προχωρήσουν οι σχέσεις σε υψηλότερο επίπεδο».

Αξίζει να σημειωθεί πως

Σε μια μικρή συζήτηση που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Μητσοτάκης λέει στον κ. Ερντογάν: «Με όλα αυτά που συμβαίνουν έχουμε πολλά να συζητήσουμε για την περιοχή μας» με τον Τούρκο πρόεδρος να απαντά «θα τα συζητήσουμε όλα».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στα Θεραπειά της Πόλης, με θέα τον Βόσπορο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ρωτήθηκε από τον Τούρκο Πρόεδρο αν θα πάρει καφέ ή τσάι με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά “μια χαρά είναι το νεράκι”, αλλά και να προσθέτει: “Εκτός κι αν πάρετε εσείς ένα τσάι, οπότε θα πάρω κι εγώ”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων