17/02/2021 17/02/2021 Σε μία ακόμα προκλητική κίνηση προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναδεικνύοντας το 2021 ως έτος ορόσημο για την Τουρκία. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι στη γείτονα χώρα που τονίζουν με νόημα ότι οι εκδηλώσεις θα “επισκιάσουν” τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. “Το έτος 2021 περιέχει πολλές σημαντικές επετείους, της ιστορίας και...
17 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2021 - 8:59

Ερντογάν: Τα τζαμιά έδωσαν νέα ταυτότητα στην Ανατολία

Διαδώστε:
Ερντογάν: Τα τζαμιά έδωσαν νέα ταυτότητα στην Ανατολία

Σε μία ακόμα προκλητική κίνηση προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναδεικνύοντας το 2021 ως έτος ορόσημο για την Τουρκία. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι στη γείτονα χώρα που τονίζουν με νόημα ότι οι εκδηλώσεις θα “επισκιάσουν” τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

“Το έτος 2021 περιέχει πολλές σημαντικές επετείους, της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Φέτος είναι η 100η επέτειος της καθιέρωσης του εθνικού μας ύμνου. Ανακηρύξαμε το 2021 έτος Εθνικού Ύμνου, και έτος των Γιουνούς Εμρέ και Χατζή Μπεκτάς Βέλη” τόνισε ο Ερντογάν σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Γιουνούς Εμρέ είναι ποιητής του 13ου αιώνα και Χατζή Μπεκτάς Βέλη θεωρείται ο ιδρυτής του μπεκτασικού τάγματος, που συνέβαλε καθοριστικά στη διάδοση του Ισλάμ.

“Αμέσως μετά τη νίκη του Μαντζικέρτ το 1071, τα τζαμιά, οι μεντρεσέδες, οι βιβλιοθήκες, οι κρήνες, οι γέφυρες που χτίστηκαν από τους προγόνους μας έδωσαν στην Ανατολία μια ολοκαίνουργια ταυτότητα” τόνισε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:”Είναι η αγάπη που έβγαλε στους δρόμους της Ανατολίας τον Αλπ Αρσλάν και στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης τον Μωάμεθ τον Πορθητή”.
Ο Ερντογάν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική γλώσσα τονίζοντας ότι ξεκινά μια εκστρατεία με τίτλο “Τουρκικά: Μία παγκόσμια γλώσσα”

“Τα τουρκικά η γλώσσα μας, είναι η ταυτότητα μας. Είναι επί αιώνες ο φορέας του πολιτισμού μας. Έθνος που χάνει την γλώσσα του, χάνει την μνήμη του, ακόμη και την πίστη του. Κοινωνίες των οποίων οι δεσμοί με την μητρική τους γλώσσα εξασθενούν, είναι αναπόφευκτο να χάσουν την ταυτότητά τους. Δυστυχώς η σημασία που δίνουμε στις ξένες γλώσσες αφήνει πίσω της τουρκικά μας” τόνισε.

“Από τους δημοσιογράφους ως τους ακαδημαϊκούς μας, δεν δίνεται επαρκή σημασία στα τουρκικά. Η χρήση ξένων λέξεων τείνει να απειλεί το μέλλον μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ένα στοπ σε αυτή την παρακμή που στειρώνει την γλώσσα μας και εξαφανίζει την επικοινωνία μεταξύ των γενεών (…) Κηρύσσουμε μία εκστρατεία για τα τουρκικά ως παγκόσμια γλώσσα”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων