19/01/2024 19/01/2024 Με αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα» επανήλθε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την παράδοση τουρκικών εξοπλισμών στο ναυπηγείο Σεφινέ στη Γιάλοβα. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «πραγματοποιούμε όλες τις δράσεις μας πιστοί στο σύνθημα του Μπαρμπαρόσα «Αυτός που κυριαρχεί στις θάλασσες κυριαρχεί στον κόσμο». Με αυτή την αντίληψη έχουμε υλοποιήσει...
19 Ιανουαρίου, 2024 - 19:48
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2024 - 18:28

Ερντογάν: Θα διασφαλίσουμε τη «Γαλάζια Πατρίδα» – «Αυτός που κυριαρχεί στις θάλασσες κυριαρχεί στον κόσμο»

Διαδώστε:
Ερντογάν: Θα διασφαλίσουμε τη «Γαλάζια Πατρίδα» – «Αυτός που κυριαρχεί στις θάλασσες κυριαρχεί στον κόσμο»

Με αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα» επανήλθε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την παράδοση τουρκικών εξοπλισμών στο ναυπηγείο Σεφινέ στη Γιάλοβα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «πραγματοποιούμε όλες τις δράσεις μας πιστοί στο σύνθημα του Μπαρμπαρόσα «Αυτός που κυριαρχεί στις θάλασσες κυριαρχεί στον κόσμο». Με αυτή την αντίληψη έχουμε υλοποιήσει πολλά σχέδια για να διασφαλίσουμε την «Γαλάζια Πατρίδα». Σε αυτά τα σχέδια φτάσαμε στα επίπεδα εθνικής παραγωγής του 80%» και πρόσθεσε «εμείς τώρα πια δεν ναυπηγούμε μόνο απλά πλοία. Αλλά παράγουμε τα ηλεκτρονικά συστήματα, το ωφέλιμο φορτίο και όλα τα οπλικά τους συστήματα».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια για την αμυντική παραγωγή της Τουρκίας λέγοντας ότι «κατά την προσεχή περίοδο, εκτός από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και όπως και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, θα επικεντρωθούμε επίσης στην ανάπτυξη διαφόρων πολεμικών ναυτικών πλατφόρμων, από μη επανδρωμένα και αυτόνομα ναυτικά οχήματα έως υποβρύχιες πλατφόρμες και αεροπλανοφόρα. Φυσικά, ενώ κάνουμε όλα αυτά τα βήματα, δεν ξεχνάμε το γεγονός ότι η αμυντική βιομηχανία είναι ένας δυναμικός τομέας που απαιτεί συνεχή και με υψηλούς ρυθμούς εργασία και δεν επιτρέπει καμία στασιμότητα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων