15/01/2021 15/01/2021 Θετικός στο να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα πλαίσια των διμερών συνομιλιών δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την προσευχή που πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής στην Τουρκία. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την τουρκική Sabah ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε “Οι διμερείς συνομιλίες και οι επαφές μας συνεχίζονται, σε όλες αυτές τις συναντήσεις το...
15 Ιανουαρίου, 2021 - 16:14
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2021 - 15:31

Ερντογάν: Θετικός να συναντηθεί με τον Κ. Μητσοτάκη

Διαδώστε:
Ερντογάν: Θετικός να συναντηθεί με τον Κ. Μητσοτάκη

Θετικός στο να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα πλαίσια των διμερών συνομιλιών δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την προσευχή που πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής στην Τουρκία. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την τουρκική Sabah ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε “Οι διμερείς συνομιλίες και οι επαφές μας συνεχίζονται, σε όλες αυτές τις συναντήσεις το ζήτημα να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη και την Ελλάδα είναι ένα ζήτημα που προσεγγίζουμε θετικά. Θα μπορούσε να γίνει”. 

Το τουρκικό πρακτορείο  ειδήσεων Ανατολού αναφέρει σήμερα ότι “οι τουρκικές και ελληνικές στρατιωτικές αντιπροσωπείες αναμένεται να συνεχίσουν τις τεχνικές συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ”.

Οι τεχνικές συνομιλίες για τη συζήτηση θαλάσσιων διαφορών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας συμφωνήθηκαν να διεξαχθούν και να εφαρμοστούν από τις στρατιωτικές αντιπροσωπείες των δύο χωρών μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.

Ενώ στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι πολλοί Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι η Άγκυρα τάσσεται υπέρ της επίλυσης εκκρεμών προβλημάτων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μέσω του διεθνούς δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας, του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων