10/02/2019 10/02/2019 Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, 36 μαθητές της Δ΄ Τάξης από το 1ο Δημοτικό Χανίων, επισκέφθηκαν την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) για να παρακολουθήσουν το νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Ερωτόκριτος. Το παραμύθι της Κρήτης», το οποίο υλοποιεί την τρέχουσα σχολική χρονιά η ΟΑΚ, με αφορμή την ανακήρυξη του 2019 ως «Έτος Ερωτόκριτου». Οι μαθητές...
10 Φεβρουαρίου, 2019 - 22:40
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2019 - 22:46

«Ερωτόκριτος. Το παραμύθι της Κρήτης» στην ΟΑΚ

Διαδώστε:
«Ερωτόκριτος. Το παραμύθι της Κρήτης» στην ΟΑΚ

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, 36 μαθητές της Δ΄ Τάξης από το 1ο Δημοτικό Χανίων, επισκέφθηκαν την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) για να παρακολουθήσουν το νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Ερωτόκριτος. Το παραμύθι της Κρήτης», το οποίο υλοποιεί την τρέχουσα σχολική χρονιά η ΟΑΚ, με αφορμή την ανακήρυξη του 2019 ως «Έτος Ερωτόκριτου».

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από την επιστημονική συνεργάτιδα του Ιδρύματος Μαρία Χατζηαποστόλου, για τη ζωή και το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, το ιστορικό πλαίσιο της εποχής, τη διαχρονικότητα του «Ερωτόκριτου», την επίδραση σε σημαντικούς καλλιτέχνες και κυρίως για τις πανανθρώπινες αξίες που ο συγγραφέας πρεσβεύει μέσα από το επικό αυτό έργο.

 

 

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία ν’ ακούσουν από τον επιστημονικό συνεργάτη και Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ, Ιωάννη Μουντογιαννάκη, την ιστορία του Ερωτόκριτου από το βιβλίο «Ο πρώτος μου Κορνάρος: Ερωτόκριτος», της συγγραφέως Λίνας Σωτηροπούλου και να συζητήσουν για τη δύναμη της αγάπης και τις διαχρονικές αξίες του έργου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το video, στο οποίο 77 καλλιτέχνες ερμηνεύουν τον Ερωτόκριτο, πρεσβεύοντας με αυτόν τον τρόπο, οικολογικά μηνύματα, ενώ η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Μουσείο Κρητικών Βοτάνων – Herbarium Jacques Zaffran, όπου ο επιστημονικός συνεργάτης και Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας της ΟΑΚ, Αντώνης Καλογεράκης, μίλησε στους μαθητές για τη σπάνια κρητική χλωρίδα, καθώς και για τη γενικότερη περιβαλλοντική δράση του Ιδρύματος.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων