19/07/2019 19/07/2019 Πανηγυρικά, τελέστηκε, το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιουλίου 2019, ο Μέγας Εσπερινός στον Προφήτη Ηλία Παγκρατίου, έναν ναό με μεγάλη ιστορική σημασία για την περιοχή. Στον κεντρικό αυτό ναό της Αθήνας, εορτάστηκε, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, η παραμονή της μνήμης του Προφήτη Ηλία, προστάτη των Γουναράδων αλλά και των αρτοποιών. Στον Εσπερινό και τη...
19 Ιουλίου, 2019 - 23:16
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2019 - 23:29

Εσπερινός και ιερά λιτανεία στον Προφήτη Ηλία Παγκρατίου

Διαδώστε:
Εσπερινός και ιερά λιτανεία στον Προφήτη Ηλία Παγκρατίου

Πανηγυρικά, τελέστηκε, το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιουλίου 2019, ο Μέγας Εσπερινός στον Προφήτη Ηλία Παγκρατίου, έναν ναό με μεγάλη ιστορική σημασία για την περιοχή.

Στον κεντρικό αυτό ναό της Αθήνας, εορτάστηκε, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, η παραμονή της μνήμης του Προφήτη Ηλία, προστάτη των Γουναράδων αλλά και των αρτοποιών.

Στον Εσπερινό και τη λιτανεία που ακολούθησε, χοροστάτησε ο Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

 

 

 

 

Ο Επίσκοπος, στο κήρυγμά του, μίλησε για την προσωπικότητα του Προφήτη Ηλία, αλλά και την σημαντική προσφορά του, αναφερόμενος σε σημεία της Παλαιάς Διαθήκης.

«Η μαρτυρία του Θεού είναι σε όλες τις εποχές, όσο μαύρες και άσχημες κι αν είναι», τόνισε συγκεκριμένα.

 

 

 

 

 

Στο τέλος του εσπερινού, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του τιμώμενου Προφήτη στους δρόμους της ενορίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η λιτανευτική πομπή πέρασε από κεντρικούς δρόμους της περιοχής, με πολλές καφετέριες, και οι άνθρωποι σηκώθηκαν για να κάνουν τον σταυρό τους, δείχνοντας τον σεβασμό τους στο πέρασμα της εικόνας του Προφήτη Ηλία.

Κατά την απόλυση, ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Σκαρτούλης ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του τον Επίσκοπο Κύριλλο, αλλά και όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση της πανήγυρεως του ναού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων