01/01/2020 01/01/2020 Στην Κρύπτη του Αγίου Δωροθέου, κάτωθι του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, τελέσθηκε ο Μέγας Εόρτιος Εσπερινός της Περιτομής του Κυρίου και του Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, συμπαραστατουμένου από τους Εφημερίους του Ναού και άλλων Ενοριών και με την παρουσία πολλών πιστών. Στη σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ....
01 Ιανουαρίου, 2020 - 15:25
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2020 - 15:39

Εσπερινός Πρωτοχρονιάς στην Κρύπτη του Αγίου Δωροθέου

Διαδώστε:
Εσπερινός Πρωτοχρονιάς στην Κρύπτη του Αγίου Δωροθέου

Στην Κρύπτη του Αγίου Δωροθέου, κάτωθι του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, τελέσθηκε ο Μέγας Εόρτιος Εσπερινός της Περιτομής του Κυρίου και του Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, συμπαραστατουμένου από τους Εφημερίους του Ναού και άλλων Ενοριών και με την παρουσία πολλών πιστών.

Στη σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο νόημα της Περιτομής του Κυρίου, ο Οποίος τήρησε το Νόμο ως ένδειξη σεβασμού προς τον νομοθετήσαντα Πατέρα του και στην εκκοσμίκευση της Πρωτοχρονιάς και της εορτής του Αγίου Βασιλείου και προέτρεψε τους πιστούς να εορτάσουν την έναρξη του νέου ημερολογιακού έτους Χριστιανοπρεπώς.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χειροθέτησε Οικονόμο τον Εφημέριο του Ναού, Πρεσβύτερο Λουκά Βασάλο, ευλόγησε την κοπή της Αγιοβασιλειόπιττας της Ενορίας και ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων