08/04/2021 08/04/2021 Η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» 18 χρόνια τώρα βρίσκεται στο πλευρό των Νοσοκομείων της Αττικής συμβάλλοντας στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε μοναχικούς ασθενείς. 7 Απριλίου, Παγκόσμια ημέρα Υγείας. «Μαζί μπορούμε να φτάσουμε σε έναν πιο δίκαιο και υγιέστερο κόσμο». Η «Διακονία», με τη διαρκή παρουσία των εθελοντών της στο πλευρό μοναχικών ενήλικων και ανήλικων ασθενών,...
08 Απριλίου, 2021 - 16:36
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2021 - 15:57

Εθελοντική Διακονία Ασθενών: “Η Διακονία για έναν υγιέστερο κόσμο”

Διαδώστε:
Εθελοντική Διακονία Ασθενών: “Η Διακονία για έναν υγιέστερο κόσμο”

Η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» 18 χρόνια τώρα βρίσκεται στο πλευρό των Νοσοκομείων της Αττικής συμβάλλοντας στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε μοναχικούς ασθενείς.

7 Απριλίου, Παγκόσμια ημέρα Υγείας. «Μαζί μπορούμε να φτάσουμε σε έναν πιο δίκαιο και υγιέστερο κόσμο».

Η «Διακονία», με τη διαρκή παρουσία των εθελοντών της στο πλευρό μοναχικών ενήλικων και ανήλικων ασθενών, συμβάλλει στην βελτίωση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής τους υγείας, κάνοντας την παραμονή των ανθρώπων αυτών στα Νοσοκομεία πιο «δίκαιη» και «ανθρώπινη».

Από το 2003 έως και σήμερα:

2.356 εθελοντές για 472.833 ώρες στάθηκαν δίπλα σε 2.784 μοναχικούς νοσηλευόμενους ασθενείς, προσφέροντας τους ανακούφιση στον πόνο και μια ανθρώπινη παρουσία , προσπαθώντας να αναπληρώσουν το κενό που δημιουργεί η απουσία οικογενειακού-υποστηρικτικού περιβάλλοντος στις δύσκολες στιγμές της νοσηλείας τους.

Το βάρος της μοναξιάς μεγαλώνει όταν ο άνθρωπος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και έχει ανάγκη ίσως περισσότερο από ποτέ από έναν άνθρωπο να σταθεί δίπλα του! Και στη «Διακονία» πιστεύουμε ότι κανένας συνάνθρωπός μας δεν πρέπει να αντιμετωπίζει μόνος του το βάρος της ασθένειας, της εγκατάλειψης, και της μοναξιάς γιατί ο καθένας μας έχει δικαίωμα στην υποστηρικτική παρουσία και αγάπη ενός ανθρώπου δίπλα του, ανεξάρτητα από κάθε είδους διαχωρισμό.

Γιατί πράγματι «Μαζί μπορούμε να φτάσουμε σε έναν πιο δίκαιο και υγιέστερο κόσμο».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων