23/02/2022 23/02/2022 Δεκαεννέα (19) χρόνια προσφοράς στους συνανθρώπους μας συμπλήρωσε χθες, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022, ο Σύλλογος «Εθελοντική Διακονία Ασθενών». Το όραμα του Συλλόγου είναι κανένας συνάνθρωπός μας να μην αντιμετωπίζει μόνος του το βάρος της ασθένειας, της εγκατάλειψης, και της μοναξιάς, γιατί ο καθένας έχει δικαίωμα στην υποστηρικτική παρουσία και αγάπη ενός ανθρώπου δίπλα του, ανεξάρτητα...
23 Φεβρουαρίου, 2022 - 17:38
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2022 - 19:16

«Εθελοντική Διακονία Ασθενών»: 19 χρόνια προσφοράς στον συνάνθρωπο

Διαδώστε:
«Εθελοντική Διακονία Ασθενών»: 19 χρόνια προσφοράς στον συνάνθρωπο

Δεκαεννέα (19) χρόνια προσφοράς στους συνανθρώπους μας συμπλήρωσε χθες, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022, ο Σύλλογος «Εθελοντική Διακονία Ασθενών».

Το όραμα του Συλλόγου είναι κανένας συνάνθρωπός μας να μην αντιμετωπίζει μόνος του το βάρος της ασθένειας, της εγκατάλειψης, και της μοναξιάς, γιατί ο καθένας έχει δικαίωμα στην υποστηρικτική παρουσία και αγάπη ενός ανθρώπου δίπλα του, ανεξάρτητα από κάθε είδους διαχωρισμό.

Μέχρι το όραμα να γίνει πραγματικότητα, στόχος του Συλλόγου είναι η Εθελοντική Διακονία Ασθενών να αποτελέσει φάρο ευαισθητοποίησης στο πνεύμα και τις αρχές του εθελοντισμού και στη φροντίδα των μοναχικών και εγκαταλελειμμένων συνανθρώπων μας.

Παρακολουθήστε το βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα ο Σύλλογος «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δεκαεννέα (19) χρόνια λειτουργίας και προσφοράς:

22/2/2003 – 22/2/2022   19 Χρόνια Προσφοράς
19 χρόνια προσφοράς της “Διακονίας” μας!
19 χρόνια βρίσκεται Πάντα Δίπλα σε Όποιον έχει Ανάγκη!
Έχοντας υποστηρίξει περισσότερους από 75.000 συνανθρώπους μας που βίωναν τον πόνο της μοναξιάς.
Έχοντας ευαισθητοποιήσει και εκπαιδεύσει περισσότερους από 2.000 συνανθρώπους μας στο πνεύμα, τις αξίες, τις αρχές του εθελοντισμού και τις προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε “Πάντα δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη“!

 

Η Ιστορία του Συλλόγου

Συναισθανόμενος την ανάγκη του μοναχικού ασθενή στο νοσοκομείο, ο π.Βασίλειος Κοντογιάννης εφημέριος του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών, ξεκίνησε συστήνοντας άτυπο δίκτυο εθελοντών με  την επωνυμία Εθελοντική Διακονία Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Ε.Δ.Α.Ν.Ι.).

Το 2003, διοργανώθηκε στο Αμερικάνικο Κολέγιο ημερίδα με θέμα «Συμπαράσταση αγάπης στο νοσηλευόμενο αδελφό μας» από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στα πλαίσια της οποία προσεκλήθησαν οι παριστάμενοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Ε.Δ.Α.Ν.Ι.

Η Ε.Δ.Α.Ν.Ι., επί μία τετραετία εξελισσόταν – αναπτυσσόταν με την άτυπη οικονομική συνεισφορά, την πολύτιμη γνώση  και την επιστημονική εμπειρία εθελοντών συνεργατών.

Τον Μάιο του 2007 επιδιώκοντας τη νομότυπη οικονομική υποστήριξη της  Ε.Δ.Α.Ν.Ι. συγκροτήθηκε Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών», του οποίου το καταστατικό  επικυρώθηκε με την υπ΄ αριθμ. 26825/16-5-2007  απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων