23/04/2023 23/04/2023 Στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 23 Απριλίου 2023 ο επίσημος εορτασμός του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς. Στον εορτασμό που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΑΝΔΡΕΑ ΣΟΥΡΟΥΚΛΗ» παρευρέθηκαν ο Υπουργός Άμυνας, κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ, ο πρόεδρος της Kοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, κ. Μαρίνος...
23 Απριλίου, 2023 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2023 - 15:37

Εθνική Φρουρά: O εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς

Διαδώστε:
Εθνική Φρουρά: O εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς

Στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 23 Απριλίου 2023 ο επίσημος εορτασμός του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς.

Στον εορτασμό που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΑΝΔΡΕΑ ΣΟΥΡΟΥΚΛΗ» παρευρέθηκαν ο Υπουργός Άμυνας, κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ, ο πρόεδρος της Kοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, κ. Μαρίνος Σιζόπουλος, βουλευτές, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, καθώς επίσης η Ιεραρχία και αντιπροσωπεία στελεχών της Εθνικής Φρουράς.

Ο Αρχηγός, στην Ημερήσια Διαταγή του αναφέρθηκε στις πτυχές της πολύπαθης ζωής του Αγίου Γεωργίου, οι οποίες τον κατέταξαν ανάμεσα στους μάρτυρες της Χριστιανοσύνης καθώς και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του όπως η ανδρεία, η πίστη, το αδούλωτο φρόνημα και η μεγαλοψυχία, τα οποία τον καθιέρωσαν ως Προστάτη του Στρατού Ξηράς.

Ανάφερε επίσης, ότι ο εορτασμός του Προστάτη μας Αγίου, μας βρίσκει και πάλι στις Εθνικές επάλξεις, υπερασπιστές της Ιερής πατρογονικής γης.

Τόνισε ακόμη, ότι η μαχητική μας ισχύ και αποτρεπτική μας ικανότητα, αποτελούν την ηχηρή μας απάντηση στη συνεχή αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, επισημαίνοντας ότι, σε μια περίοδο γεωπολιτικών αμφισβητήσεων και ανακατατάξεων, η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ανταποκρινόμενη με αυτοπεποίθηση στις έντονες προκλήσεις.

Καταλήγοντας, κάλεσε το προσωπικό να παραδειγματιστεί από τις Αρετές του Αγίου Γεωργίου και να συνεχίσει με το ίδιο πείσμα και πάθος για την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς, παραμένοντας έτοιμοι να εκπληρώσουμε το υπέρτατο μας χρέος προς την πατρίδα, εφόσον οι περιστάσεις το απαιτήσουν.

Επιδιώκουμε την επανέναρξη των συνομιλιών για λύση, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας

Παραμένουμε έτοιμοι, προσδοκώντας και επιδιώκοντας την επανέναρξη των συνομιλιών για δίκαιη λύση του Κυπριακού, στηριζόμενοι στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ο Υπουργος Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε πως «έχουμε ιερό καθήκον και υποχρέωση, προς τους ήρωές μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, με την ίδια επιμονή και αποφασιστικότητα για να καταστήσουμε την πατρίδα μας ελεύθερη».

Σημείωσε πως «το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, ΣΥΟΠ, οπλίτες, έφεδροι, εθνοφύλακες και πολιτικό προσωπικό, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και με επαγγελματισμό, δηλώνουν έτοιμοι όποτε και εάν χρειαστεί να φέρουν εις πέρας, στο έπακρον, την αποστολή που τους ανέθεσε η πολιτεία».

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους ο κ. Γιωργάλλας είπε πως «το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης, η υπομονή και επιμονή σας, το ακμαίο ηθικό, η ικανότητά σας να αντεπεξέρχεστε των προκλήσεων και η αγάπη σας για την πατρίδα στέλνει σε όλους μηνύματα πίστης, ελπίδας και αισιοδοξίας».

Ο Υπουργός Άμυνας σημείωσε πως «η υφιστάμενη κατάσταση της παρατεταμένης τουρκικής κατοχής, οι συνεχείς προκλήσεις εκ μέρους της Άγκυρας, με την αμφισβήτηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, καθώς και η σύγχρονη πραγματικότητα που επιβάλλει ως επιτακτική ανάγκη τη δυνατότητα ανταπόκρισης στις διαρκώς αναπτυσσόμενες νέες ασύμμετρες απειλές, έχουν καταστήσει αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της πατρίδας μας».

Είναι ξεκάθαρο, είπε, «ότι καθήκον και υποχρέωση αποτελεί η διασφάλιση της άμυνας και της αποτρεπτικής ικανότητας της πατρίδας μας έναντι οποιασδήποτε απειλής. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο στοχεύουμε στην αναβάθμιση και ενίσχυση των αποτρεπτικών μας δυνατοτήτων και της επιχειρησιακής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς».

Την ίδια ώρα σημείωσε πως «παραμένουμε έτοιμοι, προσδοκώντας και επιδιώκοντας την επανέναρξη των συνομιλιών για δίκαιη λύση του Κυπριακού, στηριζόμενοι στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια λύση που θα καθιστά την πατρίδα μας έναν κράτος ελεύθερο όπου θα επικρατούν συνθήκες ειρήνης και ευημερίας, χωρίς στρατεύματα κατοχής, ξένες εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα».

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων