13/01/2022 13/01/2022 Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας θα διοργανώσει το Σάββατο, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας Πολιτισμού, νυχτερινό μουσείο με δωρεάν πρόσβαση και ξενάγηση στις μόνιμες εκθέσεις της Πινακοθήκης της Παλαιάς Ρουμανικής Τέχνης και της Πινακοθήκης της Μοντέρνας Ρουμανικής Τέχνης. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Οι νυχτερινές εκθέσεις θα είναι ανοιχτές για το κοινό από τις 18:00...
13 Ιανουαρίου, 2022 - 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2022 - 17:57

Ρουμανία-Εθνική Ημέρα Πολιτισμού: Νυχτερινό μουσείο με δωρεάν πρόσβαση και ξενάγηση

Διαδώστε:
Ρουμανία-Εθνική Ημέρα Πολιτισμού: Νυχτερινό μουσείο με δωρεάν πρόσβαση και ξενάγηση

Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας θα διοργανώσει το Σάββατο, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας Πολιτισμού, νυχτερινό μουσείο με δωρεάν πρόσβαση και ξενάγηση στις μόνιμες εκθέσεις της Πινακοθήκης της Παλαιάς Ρουμανικής Τέχνης και της Πινακοθήκης της Μοντέρνας Ρουμανικής Τέχνης.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Οι νυχτερινές εκθέσεις θα είναι ανοιχτές για το κοινό από τις 18:00 έως τις 22:00. Συγκεκριμένα, από τις 18:00 έως και τις 20:00 στην Πινακοθήκη Μοντέρνας Ρουμανικής Τέχνης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση με τίτλο «Εθνικό συναίσθημα στη σύγχρονη ρουμανική ζωγραφική», και στις 19:00 θα γίνει ξενάγηση στην Πινακοθήκη Παλαιάς Ρουμανικής Τέχνης.

«Προσφέρουμε, μαζί με το Ίδρυμα Bonte, τη δυνατότητα γενναιόδωρης χρηματοδότησης της έρευνας για την κληρονομιά του μουσείου μας, κατά τη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους, κάτι που ελπίζουμε να συμβάλει στην αύξηση του ενδιαφέροντος για τον εξαιρετικό εθνικό καλλιτεχνικό θησαυρό που το Εθνικό Μουσείο Τέχνης έχει», δήλωσε ο Călin Stegerean, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Τέχνης της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με τον νόμο αριθ. 238 της 7ης Δεκεμβρίου 2010, η μέρα της 15 Ιανουαρίου, επελέγη ως Εθνική Ημέρα Πολιτισμού της Ρουμανίας και συμπίπτει με την ημερομηνία γέννησης του εθνικού ποιητή των ρουμάνων, του μυθιστοριογράφου, θεατρικού συγγραφέα, δημοσιογράφου και στοχαστή, Μιχαήλ Εμινέσκου (1.850 – 1.889).

Η Εθνική Ημέρα Πολιτισμού είναι όχι μόνο μια μέρα που γιορτάζουμε τον «Υπερίων» της ρουμανικής ποίησης αλλά και μια μέρα προβληματισμού σχετικά με το ρουμάνικο πολιτισμό, γενικώς, με την ουσία του ρουμανισμού μέσα στην ψυχή του καθενός μας.

Φωτογραφία Ziarul Lumina

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων