20/10/2022 20/10/2022 Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 και σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης τελέσθηκε παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ των Πεσόντων Ιερολοχιτών, στο ομώνυμο Μνημείο στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα. Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απέτισε φόρο τιμής στους Πεσόντες που με απαράμιλλο σθένος συνετέλεσαν καθοριστικά στην απελευθέρωση...
20 Οκτωβρίου, 2022 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2022 - 20:44

Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Ιερολοχιτών Μέσης Ανατολής

Διαδώστε:
Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Ιερολοχιτών Μέσης Ανατολής

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 και σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης τελέσθηκε παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ των Πεσόντων Ιερολοχιτών, στο ομώνυμο Μνημείο στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απέτισε φόρο τιμής στους Πεσόντες που με απαράμιλλο σθένος συνετέλεσαν καθοριστικά στην απελευθέρωση των νήσων της Χώρας μας στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αναφερόμενος ειδικά στον πρώτο Διοικητή του Ιερού Λόχου Συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε και στους συμπολεμιστές του οι οποίοι αποτελούν πρότυπο των σύγχρονων Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.


Επεσήμανε επίσης την ποιοτική υπεροχή που προσδίδουν οι Ειδικές Δυνάμεις και οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως πάντα υποστήριζε και ο Αείμνηστος Ιερολοχίτης Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας που φέτος για πρώτη φορά δεν ήταν παρών στο Ετήσιο Μνημόσυνο, και αναφέρθηκε αφενός στις διακρίσεις που επιτυγχάνει η νεότευκτη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ σε απαιτητικούς στρατιωτικούς διαγωνισμούς και αγώνες, αφετέρου στις ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις που οργανώνει και διεξάγει και αποτελούν πόλο έλξης για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων φίλων, εταίρων και συμμάχων, ενισχύοντας την εικόνα της Χώρας μας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης:

-Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος Κιούσης ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.
-Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Δόμησης κ. Γρηγόριος Λέων ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων.

-Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ.

-Η επιτετραμμένη της Πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα κ. Susan Geary και ο Ακόλουθος Άμυνας της Αιγύπτου στην Ελλάδα Συνταγματάρχης Ayman Alian Mahmoud ALIAN.


-Ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης και ο Διευθυντής ΓΕΣ/ΔΕΔ Υποστράτηγος Δημήτριος Βουνίσιος.
-Ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών & πρώην Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος.
-Πρόεδροι Ενώσεων Αποστράτων και Εφέδρων Καταδρομέων.
-Εν ενεργεία Αξιωματικοί.


-Στενοί συγγενείς των Ιερολοχιτών, η χήρα του αείμνηστου Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα, η εγγονή και ο δισέγγονος του Υποστράτηγου Χριστόδουλου Τσιγάντε, η χήρα του Ιερολοχίτη Χαροκόπου και ο υιός του Ιερολοχίτη Δροσογιάννη.

 

Το μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για τους «ένδοξους Γενναίους Ιερολοχίτες Μέσης Ανατολής»

Με μήνυμα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος τονίζει, μεταξύ άλλων, την σιδερένια πυγμή και το απαράμιλλο σθένος των Ιερολοχιτών της Μέσης Ανατολής, χαρακτηρίζοντας τους «Ήρωες, σύμβολα πολεμικής αρετής και αξεπέραστα πρότυπα»

Αναλυτικά, το μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ αναφέρει τα εξής:

«Απέτισα τον προσήκοντα φόρο τιμής στους ένδοξους Γενναίους Ιερολοχίτες Μέσης Ανατολής, που ξεπερνώντας τα όρια της μετριότητας, παραμερίζοντας κι αυτό ακόμη το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, ανυψώθηκαν στη σφαίρα του ιδεατού και έγιναν Ήρωες, σύμβολα πολεμικής αρετής και αξεπέραστα πρότυπα.
Μετά από 80 χρόνια … Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας: ΑΠΩΝ!!
Όμως! …Με τα λόγια σου πορευόμαστε!
Οι Ιερολοχίτες, παρόντες σε όλα τα μέτωπα, όπου και αν τους χρειάστηκε η Πατρίδα, με σιδερένια πυγμή και απαράμιλλο σθένος έδειξαν πως το καθήκον είναι πάνω απ’ όλα, και πως η αυταπάρνηση συμβαδίζει με το Χρέος και την Τιμή.
Η ευγνωμοσύνη που τους οφείλουμε είναι μεγάλη και ευθέως ανάλογη της τεράστιας προσφοράς τους στο Έθνος.
Το παράδειγμα του αείμνηστου Συνταγματάρχη Πεζικού Χριστόδουλου Τσιγάντε και των τολμηρών μαχητών του εμπνέει και γεμίζει με απέραντη υπερηφάνεια τις καρδιές όσων υπηρέτησαν και υπηρετούν σήμερα στις Ειδικές Δυνάμεις και τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, ιδιαίτερα εκείνων που υπηρετούν σήμερα στην Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων και φέρουν το έμβλημα του ένδοξου Ιερού Λόχου.
Αυτών των σύγχρονων Ιερολοχιτών, και άξιων συνεχιστών των Ιερολοχιτών της Μέσης Ανατολής, που εκπαιδεύονται σκληρά ώστε να είναι ικανοί να επιχειρούν κάτω από δύσκολες συνθήκες, φέρνοντας σε πέρας ριψοκίνδυνες αποστολές, έτοιμοι την ώρα και τη στιγμή που θα απαιτηθεί να μετουσιώσουν σε πράξεις τις λέξεις προσφορά, ανιδιοτέλεια, καθήκον, πολεμική αρετή, τιμή, αυτοθυσία, ακολουθώντας πιστά την Σπαρτιατική επιταγή «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι».
Είναι το χρέος μας! Είναι αυτό για το οποίο δώσαμε όρκο ιερό στην Πατρίδα!
Αμυνόμενοι «…ὑπὲρ ἱερῶν καὶ ὁσίων καὶ μόνοι καὶ μετὰ πολλῶν…», την πατρίδα δεν θα παραδώσουμε μικρότερη! Ούτε κατά ένα κόκκο χώματος! Ούτε μία σπιθαμή εδάφους!
Συγκινητικές οι παρουσίες, της χήρας του αείμνηστου Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα, της εγγονής και του δισέγγονου του Υποστρατήγου Χριστόδουλου Τσιγάντε, η χήρα του Ιερολοχίτη Χαροκόπου, ο υιός του Ιερολοχίτη Δροσογιάννη και συγγενών Ιερολοχιτών.
Τιμή και δόξα στους ήρωες Ιερολοχίτες της Μέσης Ανατολής!
Αθάνατοι!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων