20/06/2020 20/06/2020 Έτοιμες αντιδράσεις για όλα τα πιθανά σενάρια σε σχέση με την Τουρκία έχει η Ελλάδα, όπως δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλος. Ο κ. Διακόπουλος, που είναι αντιναύαρχος εν αποστρατεία, τόνισε ότι θα φροντίσουμε, ώστε η Τουρκία να μην παραβιάσει κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας μέσω...
20 Ιουνίου, 2020 - 14:47
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2020 - 14:21

«Έτοιμοι για όλα με την Τουρκία»

Διαδώστε:
«Έτοιμοι για όλα με την Τουρκία»

Έτοιμες αντιδράσεις για όλα τα πιθανά σενάρια σε σχέση με την Τουρκία έχει η Ελλάδα, όπως δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Ο κ. Διακόπουλος, που είναι αντιναύαρχος εν αποστρατεία, τόνισε ότι θα φροντίσουμε, ώστε η Τουρκία να μην παραβιάσει κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας μέσω της συμφωνίας που έχει συνάψει με τη Λιβύη.

Όπως είπε ο ίδιος, η Ελλάδα ζει με την Τουρκία εδώ και 50 χρόνια σε μια ενδιάμεση κατάσταση: μη πολέμου ή και ψυχρής ειρήνης, με διακυμάνσεις καλύτερων και χειρότερων στιγμών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να υπάρξει αντίδραση ή θερμό επεισόδιο, όμως η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στη βάση ενός παράνομου μνημονίου» τόνισε, ενώ σχετικά με τη δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωσταντίνου Φλώρου, ότι «όποιος πατήσει το πόδι του σε ελληνικό έδαφος, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι», παρατήρησε ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της αποστολής του και ότι «από κει και πέρα η εκφορά του λόγου είναι θέμα και προσωπικού στυλ».

Όσο για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για τη μη ύπαρξη υφαλοκρηπίδας στα νησιά, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας εκτίμησε ότι δεν αποτελούν προαναγγελία για έρευνες, αλλά επιχείρηση θέσης βάσεων διαλόγου (με τα δικά τους, φυσικά, επιχειρήματα και τις δικές τους, βεβαίως, διεκδικήσεις).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων