07/05/2020 07/05/2020 Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη, επίσημη ενημέρωση της 7ης Μαϊου 2020, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επαναλειτουργία των σχολείων, αρχής γενομένης από την Γ’ Λυκείου, την προσεχή Δευτέρα. Περιορίζεται ο συνωστισμός κατά την προσέλευση και την αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, με τήρηση αποστάσεων μεταξύ των μαθητών. Δεν πραγματοποιείται...
07 Μαΐου, 2020 - 18:41
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2020 - 19:51

Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία απο Δευτέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία απο Δευτέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη, επίσημη ενημέρωση της 7ης Μαϊου 2020, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επαναλειτουργία των σχολείων, αρχής γενομένης από την Γ’ Λυκείου, την προσεχή Δευτέρα.

Περιορίζεται ο συνωστισμός κατά την προσέλευση και την αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, με τήρηση αποστάσεων μεταξύ των μαθητών.

Δεν πραγματοποιείται συγκέντρωση στο προαύλιο πριν την έναρξη του προγράμματος.

Οι σχολικές αίθουσες πρέπει να διαμορφωθούν έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η απόσταση μεταξύ των μαθητών στο πλαίσιο του εφικτού, δηλαδή ένας μαθητής ανά θρανίο.

Ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά αίθουσα ορίζεται στους 15, ενώ τάξεις με περισσότερους μαθητές θα χωριστούν σε υπο-τμήματα και θα εφαρμόζουν εκ περιτροπής διδασκαλία.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η απόσταση μεταξύ των μαθητών θα πρέπει να είναι στο ενάμισι μέτρο, ενώ για την αποφυγή του συγχρωτισμού θα υιοθετηθούν και πρακτικές διαχωρισμού των μαθητών και στα διαλείμματα.

Αναλυτικότερα:

Σταδιακή και με σειρά η έξοδος των μαθητών στο προαύλιο.
Διαφορετικοί χώροι για τους μαθητές κάθε τμήματος στο προαύλιο.
Φυσικός αερισμός των αιθουσών στο διάλειμμα.
Απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλα, όπως μπάσκετ ποδόσφαιρο και βόλεϊ
Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς, επεσήμανε πως εκτός από τη διαρρύθμιση των σχολικών αιθουσών, σημαντική είναι και η αποσυμφόρηση του γραφείου των καθηγητών.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:

 

 

Ν. Χαρδαλιάς: Δεν είναι ούτε αντίσταση, ούτε μαγκιά οι συγκεντρώσεις στις πλατείες

Η προσπάθεια να σπάσει η αλυσίδα εξάπλωσης του κορονοϊού συνεχίζεται, ο ιός είναι ακόμα εδώ και όλα μπορεί να αλλάξουν για το λόγο αυτό η άρση των μέτρων γίνεται σταδιακά με αξιολόγηση και διορθωτικές κινήσεις τόνισε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας Covid- 19 στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, στόχος μας είναι να μην κάνουμε βήματα προς τα πίσω και να γίνει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων με βάση το χρονοδιάγραμμα.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις εκτός νομών ο υφυπουργός επανέλαβε ότι αυτές επιτρέπονται μόνο για λόγους τροφοδοσίας, υγείας και επαγγελματικής απασχόλησης και εφόσον αποδεικνύονται από τα αντίστοιχα έγγραφα. Επισήμανε δε ότι η άρση απαγόρευσης των μετακινήσεων για την ηπειρωτική χώρα θα γίνει στις 18 Μαΐου, ενώ προς τα νησιά θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα για το πότε θα αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στις συγκεντρώσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες πλατείες λέγοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος να τιναχθούν όλες οι προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα στον αέρα. Είπε ακόμα ότι η τήρηση των μέτρων δεν είναι δουλειά της αστυνομίας, αλλά είναι ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη που σέβεται τους συμπολίτες του και προστατεύει, με τη στάση του, την υγεία των φίλων του και την οικογένειά του. «Δεν είναι ούτε αντίσταση, ούτε μαγκιά οι συγκεντρώσεις στις πλατείες» τόνισε ο υφυπουργός.

«Ο κορονοϊός κολλάει εξαιρετικά εύκολα. Είδαμε μόλις χθες πως από έναν άνθρωπο μόνο κόλλησαν άλλοι δέκα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων, θέλοντας να υπογραμμίσει την μεταδοτικότητα του ιού. Το ότι δεν ζήσαμε εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών οφείλεται ότι κινηθήκαμε συντεταγμένα, είπε. – ΑΠΕ – ΜΠΕ (7 Μαϊου 2020)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων