20/08/2021 20/08/2021 Στη συνοριογραμμή του Έβρου βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ώστε να επιβλέψουν τις εργασίες στην οχύρωση των συνόρων εν όψει της μεταναστευτικής εισροής που αναμένεται στην Ευρώπη λόγω της κρίσης στο Αφγανιστάν. Οι δύο υπουργοί εξήραν τις προσπάθειες...
20 Αυγούστου, 2021 - 15:18
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2021 - 16:14

Έβρος: Θωρακίζεται το σημείο “που αρχίζει η Ελλάδα” – Επίβλεψη του φράχτη κατά μήκος των συνόρων

Διαδώστε:
Έβρος: Θωρακίζεται το σημείο “που αρχίζει η Ελλάδα” – Επίβλεψη του φράχτη κατά μήκος των συνόρων

Στη συνοριογραμμή του Έβρου βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ώστε να επιβλέψουν τις εργασίες στην οχύρωση των συνόρων εν όψει της μεταναστευτικής εισροής που αναμένεται στην Ευρώπη λόγω της κρίσης στο Αφγανιστάν.

Οι δύο υπουργοί εξήραν τις προσπάθειες του Ελληνικού Στρατού. Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης τόνισε την ετοιμότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις δηλώσεις που έκανε “από το μέρος που όπως μου αρέσει να το αποκαλώ είναι το σημείο που αρχίζει η Ελλάδα” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης από την πλευρά του τόνισε ότι η Ελλάδα “δε θα περιμένει άτακτες κινήσεις στα σύνορά μας” ενώ στη συνέχεια εξήρε το έργο του Ελληνικού Στρατού και ανέφερε ότι πλέον “Υπάρχει πολύ τεχνογνωσία, εμπειρία και εκπαίδευση” ενώ διαπίστωσε και το “υψηλό εθνικό φρόνημα” μεταξύ των Μονάδων του Στρατού.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για άριστη και αναβαθμισμένη φύλαξη των συνόρων, τονίζοντας πως είναι πολύτιμη η συνδρομή τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και των Ενόπλων Δυνάμεων, κάνοντας λόγο για μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ τους. Επίσης, τόνισε πως «εξετάσαμε τρόπους ενίσχυσης των συνόρων. Η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζεται απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή», σημειώνοντας πως «χρειάζεται σχέδιο, οργάνωση, δουλειά και ετοιμότητα. Αποδείχθηκε πως όλα αυτά υπάρχουν».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοιδης δήλωσε ότι «η Αφγανική κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα στη γεωπολιτική σφαίρα και πιθανότητες μεταναστευτικών ροών. Είναι γνωστό ότι εμείς ως ευρωπαϊκή χώρα συμμετέχουμε στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, όπου λαμβάνονται μια σειρά από αποφάσεις. Ωστόσο, ως χώρα δεν μπορούμε να περιμένουμε απαθείς τις πιθανές επιπτώσεις».

Ακόμα ανέφερε ότι «στηρίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίας των ανθρώπων αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών που μπορεί να προκύψουν». Με εντολή πρωθυπουργού ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι: «αποτελεί απόφασή μας η υπεράσπιση και ασφάλεια των συνόρων μας. Τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα. Δεν θα επιτρέψουμε ασύντακτες και άτακτες κινήσεις».

«Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του φράχτη μήκους 40 χιλιομέτρων, σε κρίσιμα σημεία των συνόρων μας, παρέμβρια και όχι μόνο, ένα έργο που είναι αξιοθαύμαστο που δημιουργεί δυνατότητες αποτροπής». Επιπλέον, σημείωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, «ολοκληρώθηκε το αυτοματοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης των συνόρων μας που επισκεφθήκαμε σήμερα για πρώτη φορά, με τον κ. Παναγιωτόπουλο. Θέλω να σας πω ότι τεχνολογικά είναι εξαιρετικά εξελιγμένο με μεγάλες δυνατότητες και αποτελεσματικότητα στην επιτήρηση των συνόρων».

Οι δύο Υπουργοί επισκέπτονται Μονάδες και φυλάκια στη ζώνη ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού.

Συγκεκριμένα,θα βρεθούν στα στρατιωτικά φυλάκια της περιοχής, τη συνοριακή γέφυρα «Κήπων», το Συντονιστικό Κέντρο της ΕΛΑΣ στην Ορεστιάδα και την έδρα της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ (12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού).

Επιπλέον οι δύο υπουργοί συνοδεύονται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Η σχετική ανάρτηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης:

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο από το evros-news.gr: 

Τηλεφώνημα το απόγευμα μεταξύ Πρωθυπουργού και Τούρκου Προέδρου

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας, που θα έχουν στις 19:30 απόψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Αθήνα εκτιμά ότι η επαφή με την Τουρκία είναι απαραίτητη, καθώς η ευρύτερη περιοχή και κυρίως οι δύο χώρες ενδέχεται να επηρεαστούν από νέες προσφυγικές ροές που θα προκύψουν από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και άρα βρίσκονται αντιμέτωπες με το ίδιο πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα συνεχίσει να δείχνει την ίδια αποτελεσματικότητα στη φύλαξη τόσο των χερσαίων όσο και των θαλάσσιων συνόρων, όπως κάνει μέχρι σήμερα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων