23/11/2019 23/11/2019 Ευέλπιδες συμμετείχαν στην Λαμπαδηδρομία για τον Παλαμήδειο άθλο στο Ναύπλιο, κατά το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019. Για μια ακόμη χρονιά στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου από τους Τούρκους , διοργανώθηκε ο πέμπτος Παλαμήδειος Άθλος. Στον Παλαμήδειο άθλο συμμετείχε και η Σχολή Ευελπίδων. Η πορεία των Ευέλπιδων Λαμπαδηδρόμων ξεκίνησε από...
23 Νοεμβρίου, 2019 - 19:26
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2019 - 19:29

Ευέλπιδες στην άνοδο του Παλαμηδείου άθλου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ευέλπιδες στην άνοδο του Παλαμηδείου άθλου (ΦΩΤΟ)

Ευέλπιδες συμμετείχαν στην Λαμπαδηδρομία για τον Παλαμήδειο άθλο στο Ναύπλιο, κατά το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019.

Για μια ακόμη χρονιά στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου από τους Τούρκους , διοργανώθηκε ο πέμπτος Παλαμήδειος Άθλος. Στον Παλαμήδειο άθλο συμμετείχε και η Σχολή Ευελπίδων.

Η πορεία των Ευέλπιδων Λαμπαδηδρόμων ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις του ΦΟΥΓΑΡΟΥ, από εκεί με σημεία διαδρομής και συμβολισμού το Στρατόπεδο και το Λιοντάρι των Βαυαρών, οι Λαμπαδηδρόμοι έφθασαν στο άγαλμα του Σταϊκόπουλου και ξεκίνησαν την άνοδο στο κάστρο του Παλαμηδίου από τα 999 σκαλιά.

Όταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος έφθασε στην κορυφή του κάστρου, στις 17: 45, με την άφιξη του τελευταίου λαμπαδηδρόμου τα φώτα του κάστρου σβήνουν και ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος άναψε το βωμό που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του κάστρου.

Ο Παλαμήδειος Άθλος θα ολοκληρωθεί με ένα ξεχωριστό αθλητικό δρομικό γεγονός καθώς περιλαμβάνει τον μοναδικό αγώνα στην Ελλάδα με αγωνιστική ανάβαση Κάστρου (999 σκαλιά) από τους δρομείς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων