15/09/2019 15/09/2019 Στην ορεινή παραδοσιακή κοινότητα Λάγεια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης, που ήταν κατοικήσιμη από τους αρχαίους χρόνους με έμβλημα τον Κέρβερο της μυθολογίας ένεκα της γειτνίασης στο σπήλαιο Ταίναρο και που σήμερα έχει μόλις 30 κατοίκους, βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, κατά την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019. Ο Σεβασμιώτατος, μετά την Θ. Λειτουργία,...
15 Σεπτεμβρίου, 2019 - 20:31
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2019 - 20:26

Ευλογημένη Κυριακή στο χωριό για τον Σεβασμιώτατο Μάνης

Διαδώστε:
Ευλογημένη Κυριακή στο χωριό για τον Σεβασμιώτατο Μάνης

Στην ορεινή παραδοσιακή κοινότητα Λάγεια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης, που ήταν κατοικήσιμη από τους αρχαίους χρόνους με έμβλημα τον Κέρβερο της μυθολογίας ένεκα της γειτνίασης στο σπήλαιο Ταίναρο και που σήμερα έχει μόλις 30 κατοίκους, βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, κατά την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Σεβασμιώτατος, μετά την Θ. Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Σκαμνάκι, όπου ιερούργησε πλαισιούμενος από τον γέροντα εφημέριο της ενορίας πρωτοπρ. π. Γεώργιο Δαμιανάκο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Γυθείου πρωτοπρ. π. Στέφανο Ταβουλάρη και τον διάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη, επεσκέφθηκε το χωριό της Λάγειας.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης περπάτησε στα γραφικά σοκάκια του χωριού, χαιρέτησε και συνομίλησε με τους κατοίκους, θαύμασε της ιδιαιτερότητα της αρχιτεκτονικής, τα λίθινα πυργόσπιτα και είδε και μερικούς από τους πάμπολλους βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ναούς. Να λεχθεί, οτι η Λάγεια ήταν έδρα της Επισκοπής Λαγείας από το έτος 1799 μέχρι το 1833 και τυγχάνει ακόμη γενέτειρα πολλών αξιόλογων στρατιωτικών και πνευματικών ανθρώπων.

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την περιοδεία του με μια επίσκεψη στην πολύτεκνη οικογένεια του κ. Μαυροδάκου, όπου τέλεσε Αγιασμό και προσέφερε δώρα στα παιδιά της οικογένειας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων