07/08/2021 07/08/2021 Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια δεν έχουν σβήσει, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος βγήκαν και δείχνουν ότι από την 1η έως και την 7η Αυγούστου τα στελέχη του απεγκλώβισαν και μετέφεραν σε ασφαλείς χώρους συνολικά 2.284 πολίτες! Μάλιστα, μόνο χθες Παρασκευή, απεγκλωβίστηκαν 1.400 άτομα. Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα ξεκίνησε η εκκένωση του οικισμού της...
07 Αυγούστου, 2021 - 16:48
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2021 - 16:41

Εύβοια: 2.284 πολίτες διέφυγαν με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος

Διαδώστε:
Εύβοια: 2.284 πολίτες διέφυγαν με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος

Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια δεν έχουν σβήσει, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος βγήκαν και δείχνουν ότι από την 1η έως και την 7η Αυγούστου τα στελέχη του απεγκλώβισαν και μετέφεραν σε ασφαλείς χώρους συνολικά 2.284 πολίτες!

Μάλιστα, μόνο χθες Παρασκευή, απεγκλωβίστηκαν 1.400 άτομα.

Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα ξεκίνησε η εκκένωση του οικισμού της πόλης Λίμνης Ευβοίας, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή, όπου επιχείρησαν δυο περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και τρία φέρι μποτ.

Τα φέρι μποτ «ΑΛΚΥΩΝ» και «ΠΑΡΑΛΟΣ» μετέφεραν συνολικά 650 και 480 πολίτες αντίστοιχα.

Το τρίτο φέρι μποτ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ κατέπλευσε χθες, Παρασκευή βράδυ στο λιμάνι της Λίμνης Ευβοίας όπου και παρέμεινε, με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη. Το πλοίο φιλοξένησε κατά τη διάρκεια της νύχτας 270 άτομα και θα παραμείνει εκεί για όσο χρειαστεί. Οι περιπολίες των σκαφών του λιμενικού για την παροχή βοήθειας ή απεγκλωβισμό πολιτών εξαιτίας των πυρκαγιών θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων