11/11/2020 11/11/2020 Τις ευχές του για “ταχεία ανάρρωση” προς τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. “Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο και να επιστρέψει σύντομα στη διαποίμανση της Εκκλησίας της γειτονικής χώρας.”, αναφέρει στην...
11 Νοεμβρίου, 2020 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2020 - 18:33

Ευχές Δένδια στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας για ανάρρωση

Διαδώστε:
Ευχές Δένδια στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας για ανάρρωση

Τις ευχές του για “ταχεία ανάρρωση” προς τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

“Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο και να επιστρέψει σύντομα στη διαποίμανση της Εκκλησίας της γειτονικής χώρας.”, αναφέρει στην ανάρτηση του ο κ. Δένδιας.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μακαριώτατος επιβιβάστηκε στο C – 130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και μεταφέρεται στην Ελλάδα, όπου θα του παρασχεθεί θεραπεία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Την εντολή για τη μεταφορά του έδωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε επικοινωνία που είχε το Διεθνές Πρακτορείο Ορθοδοξία, www.ope.gr, με την Αρχιεπισκοπή Αλβανίας επιβεβαίωσε την είδηση ότι ο Αρχιεπίσκοπος νοσεί, ενώ η δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη μίλησε προσωπικά με τον Μακαριώτατο, ο οποίος της είπε μεταξύ άλλων σε μια σύντομη συνομιλία, ότι «άλλη μια χαράδρα βρέθηκε μπροστά του και θα την ξεπεράσει με τη βοήθεια του Θεού ενώ τόνισε ότι είναι αισιόδοξος. Στη συνέχεια ζήτησε τις προσευχές του κόσμου».

Ο Αρχιεπίσκοπος στην τηλεφωνική του επικοινωνία με τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη ήταν ευδιάθετος και διαυγής, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Άγιο Θεό, αποδεχόμενος για άλλη μια φορά τις δοκιμασίες που του στέλνει.

Στη συνέχεια, η Αρχιεπισκοπή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ύστερα από πρόσφατη διαπίστωση ηπίων συμπτωμάτων κορονοιού κρίθηκε σκόπιμο ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος να μεταβεί στην Αθήνα (Νοσοκομείο Ευαγγελισμός) για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων και οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιβιβάστηκε στο C-130 ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος – Προσγειώνεται στην Ελλάδα για νοσηλεία -Τι είπε στο OPE.GR

ΣΥΡΙΖΑ: Ευχές για ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Σε προληπτική καραντίνα ο Νίκος Δένδιας

 

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων