29/02/2020 29/02/2020 Για την συμπλήρωση των 80 χρόνων από την γέννησή του, ευχήθηκε στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο με θερμά λόγια ο Μητροπολίτης Ρούσσε κ. Ναούμ του Πατριαρχείου Βουλγαρίας. Αναλυτικά το μήνυμα του: “Παναγιώτατε, Επιτρέψτε μου ολόψυχα να Σας συγχαρώ επί την 80ή επέτειο της γενέσεως Σας – μια επέτειο και ένα γεγονός χαράς για ολόκληρη...
29 Φεβρουαρίου, 2020 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 29/02/2020 - 21:28

Ιεράρχης του Πατρ. Βουλγαρίας εύχεται στον Οικ. Πατριάρχη

Διαδώστε:
Ιεράρχης του Πατρ. Βουλγαρίας εύχεται στον Οικ. Πατριάρχη

Για την συμπλήρωση των 80 χρόνων από την γέννησή του, ευχήθηκε στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο με θερμά λόγια ο Μητροπολίτης Ρούσσε κ. Ναούμ του Πατριαρχείου Βουλγαρίας. Αναλυτικά το μήνυμα του:

“Παναγιώτατε,

Επιτρέψτε μου ολόψυχα να Σας συγχαρώ επί την 80ή επέτειο της γενέσεως Σας – μια επέτειο και ένα γεγονός χαράς για ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία!
Η επέτειός Σας είναι μια γιορτή και ένας γεγονός στα οποία δεσμευόμαστε να βιώσουμε το αξιοπρεπές και μακροχρόνιο λειτούργημα Σας ως καθοδηγητή της Μητρός Εκκλησίας – του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Εσείς πήρατε το πατριαρχικό αξίωμα σε μια εποχή αλλαγής στην Ευρώπη και στον κόσμο γενικά, σε μια εποχή πρόκλησης για την Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας, πράγματα τα οποία συναντήσατε και άρχισαν να επιλύονται με πνεύμα ανοιχτότητας και κατανόησης, ενσωματώνοντας τα λόγια του Χριστού με τις πράξεις Σας: «Οὕτω λαμψάτω τὸ φῶς ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὅπως ἴδωσιν ὑμῶν τὰ καλὰ ἔργα καὶ δοξάσωσι τὸν πατέρα ὑμῶν τὸν ἐν τοῖς οὐρανοῖς.» (Ματθ. 5,16)
Με δική Σας πρωτοβουλία ετοιμάστηκαν και διεξήχθησαν σημαντικές πανορθόδοξες συναντήσεις, μεταξύ των οποίων διακρίνεται η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου εκκλησίας που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, και στην οποία ξεκίνησε διάλογος για πολλά επείγοντα ζητήματα που αφορούν όλους τους ορθόδοξους χριστιανούς από αιώνες.
Με ευχαρίστηση μπορούμε να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της διακονίας Σας οι σχέσεις μεταξύ των αδελφικών μας εκκλησιών συνέχισαν να αναπτύσσονται με το πνεύμα της αγάπης του Χριστού σύμφωνα με το λόγο του Σωτήρα: « Εν τούτῳ γνώσονται πάντες ὅτι ἐμοὶ μαθηταί ἐστε, ἐὰν ἀγάπην ἔχητε ἐν ἀλλήλοις.» (Ιω. 13,35)
Τέλος, θα ήθελα να Σας ευχαριστήσω για την καλοσύνη και την ειλικρινή Σας στάση που πάντα δείχνετε στην ταπεινότητα μας και για την οποία είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες.
Συγχαίροντας και πάλι την υμετέραν Παναγιώτητα επι την 80ή επέτειό Σας, ευχόμαστε υμίν καλή δύναμην και υγείαν και για πολλά χρόνια πατριαρχικήν διακονίαν!
Μετά πολλής της εν Κυρίω αδελφικής αγάπης και τιμής βαθιάς”

† Ο Μητροπολίτης Ρούσσε Ναούμ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων