14/11/2019 14/11/2019 Την απόφαση της Μητρόπολης Ηλείας να φιλοξενήσει οικογένειες αιτούντων άσυλο από τα νησιά σε μοναστήρι χαιρέτισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κάνοντας λόγο για «φωτεινό παράδειγμα». «Η Μητρόπολη Ηλείας δίνει φωτεινό παράδειγμα και μας γεμίζει περηφάνια και ελπίδα. Τα παιδιά των προσφύγων χρειάζονται αγάπη και σχολείο» δήλωσε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Η...
14 Νοεμβρίου, 2019 - 11:49
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2019 - 11:53

Φ. Γεννηματά: Φωτεινό παράδειγμα η Μητρ. Ηλείας

Διαδώστε:
Φ. Γεννηματά: Φωτεινό παράδειγμα η Μητρ. Ηλείας

Την απόφαση της Μητρόπολης Ηλείας να φιλοξενήσει οικογένειες αιτούντων άσυλο από τα νησιά σε μοναστήρι χαιρέτισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κάνοντας λόγο για «φωτεινό παράδειγμα».

«Η Μητρόπολη Ηλείας δίνει φωτεινό παράδειγμα και μας γεμίζει περηφάνια και ελπίδα. Τα παιδιά των προσφύγων χρειάζονται αγάπη και σχολείο» δήλωσε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Η ελληνική κοινωνία αναζητά θετικά πρότυπα και λύσεις. Η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να στηρίξει την προσπάθεια».

Υπενθυμίζεται ότι η Μητρόπολη Ηλείας αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την δημιουργία δομών φιλοξενίας οικογενειών προσφύγων, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ιερά Μονή Πορετσού (στα σύνορα Αστρά-Αχαΐα) , η Ιερά Μόνη Κάτω Δίβρης αλλά και η μαθητική  εστία της Φιλοθέης αναμένεται να φιλοξενήσουν μονογονεϊκές οικογένειες αλλά και ασυνόδευτα παιδιά Συριακής καταγωγής.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην συνολική δράση που προτίθεται να αναλάβει η Εκκλησιά της Ελλάδος για την αποσυμφόρηση των νησιών, βοηθώντας την όλη προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ…

Σύμφωνα με απολύτως επιβεβαιωμένες πληροφορίες εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να υπάρξει η εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων στην Ιερά Μονή Πορετσού, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Τοπική Κοινότητα  Αστρά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας,  αλλά γεωγραφικά ανήκει  στον Νομό Αχαΐας.

Στον συγκεκριμένο χώρο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι απαιτούμενες εργασίες, ενώ αναζητείται και το απαραίτητο προσωπικό για την επάνδρωση της δομής.

Όπως μας είπαν κάτοικοι της περιοχής μέχρι και αργά χθες το βράδυ, οι αρμόδιοι βρίσκονταν εκεί για να διευθετήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ «ΣΤΑΘΜΟΣ» Η ΔΙΒΡΗ

Η Ιερά Μόνη Κάτω Δίβρης και οι ξενώνες που υπάρχουν εκεί, θα είναι η επόμενη δομή φιλοξενίας που θα δημιουργηθεί στην περιοχή, αφού μετά την επίσκεψη των αρμοδίων φορέων, δόθηκε το «πράσινο φώς» για να ξεκινήσουν και εκεί οι απαιτούμενες εργασίες.

Πάντως αυτό που επισημαίνεται από φορείς της περιοχής,  είναι ότι ακόμα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση κάτι που επιζητούν.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι και αυτή η δομή έχει «κλειδώσει» και σε δεύτερο χρόνο θα φιλοξενηθούν και εκεί πρόσφυγες Συριακής καταγωγής.

Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ

Αν και αυτή την στιγμή φιλοξενούνται στην μαθητική εστία περίπου 25 κοπέλες, (μαθήτριες και φοιτήτριες)  υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί στέγαση αλλά και σίτιση σε περίπου 50 ακόμα άτομα,  μονογονεϊκές οικογένειες, μητέρες με παιδιά.

Οι εγκαταστάσεις στο κτίριο είναι άκρως λειτουργικές και έτοιμες και μπορούν ανά πάσα στιγμή θεωρηθεί αυτό  αναγκαίο, να μεταφερθούν εκεί οι πρόσφυγες.

Πάντως θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι εκτός από τις δομές που αναμένεται να δημιουργηθούν από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, στον σχεδιασμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξακολουθεί να βρίσκεται τόσο ξενοδοχείο στην είσοδο της πόλης του Πύργου όσο και εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην ευρύτερη περιοχή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων