04/03/2019 04/03/2019 Ανάστατοι είναι οι Χριστιανοί σε μία πόλη της νότιας Αιθιοπίας, μετά τις επιθέσεις εναντίον 10 ναών από τοπικές μουσουλμανικές ομάδες. Όπως μαρτυρούν εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών που βρίσκονται στην περιοχή, εξτρεμιστές μουσουλμάνοι κατέστρεψαν, έκαψαν και βεβήλωσαν τους ναούς προκαλώντας οργή και θλίψη στην τοπική κοινωνία. Οι επιθέσεις διήρκησαν περίπου πέντε ώρες, ενώ δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν δύο εκ...
04 Μαρτίου, 2019 - 10:16

Φανατικοί Ισλαμιστές επιτέθηκαν σε ναούς στην Αιθιοπία

Διαδώστε:
Φανατικοί Ισλαμιστές επιτέθηκαν σε ναούς στην  Αιθιοπία

Ανάστατοι είναι οι Χριστιανοί σε μία πόλη της νότιας Αιθιοπίας, μετά τις επιθέσεις εναντίον 10 ναών από τοπικές μουσουλμανικές ομάδες.

Όπως μαρτυρούν εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών που βρίσκονται στην περιοχή, εξτρεμιστές μουσουλμάνοι κατέστρεψαν, έκαψαν και βεβήλωσαν τους ναούς προκαλώντας οργή και θλίψη στην τοπική κοινωνία. Οι επιθέσεις διήρκησαν περίπου πέντε ώρες, ενώ δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι χριστιανικοί ναοί δέχονται επιθέσεις από φανατικούς μουσουλμάνους στην Αιθιοπία. Μάλιστα, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις τόνισαν ότι οι αστυνομικές αρχές που εκλήθησαν, έφτασαν στον σημείο αλλά δεν ανέλαβαν καμία δράση, ούτε προχώρησαν σε προσαγωγές. Οι εν λόγω ενορίες αριθμούν περίπου 10.000 πιστούς.

Από τις επιθέσεις καταστράφηκαν Ιερά Βιβλία, μουσικά όργανα, καθίσματα, αλλά και  ιερά σκεύη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων