14/08/2020 14/08/2020 Το όνομα και το θρήσκευμα του τέκνου θα πρέπει να συναποφασίζονται και από τους δύο γονείς, ανεξαρτήτως του ποιος ασκεί την επιμέλεια,  σύμφωνα με νέες ειδικές διατάξεις Ειδικότερα, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α 148/31.7.2020) ο Νόμος 4714/2020, ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ειδικές πράξεις επιμέλειας ανήλικου τέκνου. Με τη νέα διάταξη διευρύνεται σημαντικά...
14 Αυγούστου, 2020 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2020 - 8:56

ΦΕΚ: Συναπόφαση γονέων για το θρήσκευμα του τέκνου

Διαδώστε:
ΦΕΚ: Συναπόφαση γονέων για το θρήσκευμα του τέκνου

Το όνομα και το θρήσκευμα του τέκνου θα πρέπει να συναποφασίζονται και από τους δύο γονείς, ανεξαρτήτως του ποιος ασκεί την επιμέλεια,  σύμφωνα με νέες ειδικές διατάξεις

Ειδικότερα, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α 148/31.7.2020) ο Νόμος 4714/2020, ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ειδικές πράξεις επιμέλειας ανήλικου τέκνου.
Με τη νέα διάταξη διευρύνεται σημαντικά ο κύκλος των πράξεων για τις οποίες οι γονείς οφείλουν να αποφασίζουν από κοινού, ανεξάρτητα από το εάν ο γονέας ασκεί μόνος του την επιμέλεια.

Πρόκειται για πράξεις που δεν επαναλαμβάνονται και επηρεάζουν αποφασιστικά το μέλλον του τέκνου, όπως το είδος της εκπαίδευσης που θα λάβει, την προετοιμασία για πρωταθλητισμό κλπ. Για τις πράξεις αυτές, απαιτείται απόφαση και των δύο γονέων.

Η ρύθμιση ισχύει πρόσθετα και για την ονοματοδοσία και τον καθορισμό του Θρησκεύματος του τέκνου για τις οποίες απαιτείται κοινή απόφαση των γονέων, επειδή κατά τη νομολογία ανήκουν στον πυρήνα της γονικής μέριμνας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων