02/08/2021 02/08/2021 Πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στη Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσοκελλαριάς στην Μεσσηνία, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η πυρκαγιά που καίει χαμηλή βλάστηση, είναι ανάμεσα στα χωριά Βασιλίτσι και Χρυσοκελλαριά, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ταυτόχρονα, γενική κινητοποίηση έχει σημάνει και στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, όπου μέχρι αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες...
02 Αυγούστου, 2021 - 18:33
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2021 - 21:19

Φωτιά απειλεί την Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοκελλαριάς

Διαδώστε:
Φωτιά απειλεί την Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοκελλαριάς

Πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στη Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσοκελλαριάς στην Μεσσηνία, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η πυρκαγιά που καίει χαμηλή βλάστηση, είναι ανάμεσα στα χωριά Βασιλίτσι και Χρυσοκελλαριά, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ταυτόχρονα, γενική κινητοποίηση έχει σημάνει και στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, όπου μέχρι αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες να σωθεί το μοναστήρι. Στο σημείο βρίσκεται παρών και ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, καθώς πυροσβεστικά οχήματα των γύρω Δήμων συνεχίζουν να επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω μοναστήρι στερείται μοναζουσών, ενώ δεν βρίσκεται εκεί η εικόνα της Παναγίας για λόγους ασφάλειας.

 

 

Φωτογραφίες Αρχείου

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων