21/07/2022 21/07/2022 Ενισχύθηκαν κι άλλο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Άγναντα του δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από κατοικημένες περιοχές. Στο μεταξύ, ένας ακόμη πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά την διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Όσον αφορά στο μέτωπο της φωτιάς,...
21 Ιουλίου, 2022 - 20:09
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2022 - 20:24

Φωτιά στην Ηλεία: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Άγναντα – Τραυματίστηκε ένας ακόμη πυροσβέστης

Διαδώστε:
Φωτιά στην Ηλεία: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Άγναντα – Τραυματίστηκε ένας ακόμη πυροσβέστης

Ενισχύθηκαν κι άλλο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Άγναντα του δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Στο μεταξύ, ένας ακόμη πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά την διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Όσον αφορά στο μέτωπο της φωτιάς, στο σημείο επιχειρούν 115 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 36 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Το έργο των πυροσβεστικών συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, ενώ σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Φωτιά και στη Βάρδα

Μία ακόμη φωτιά, η τρίτη στην σειρά, εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Ηλεία και συγκεκριμένα σε δασική έκταση στην περιοχή της Βάρδας.

Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αταλάντη

Η άμεση παρουσία επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην περιοχή της Αταλάντης Φθιώτιδας, απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση.

Μέσα σε λίγο χρόνο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις με 18 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 5 οχήματα και 3 Α/Φ, περιόρισαν την εξέλιξη της φωτιάς και την έχουν πλήρως ελέγξει.

Γαστούνη: Μήνυμα μέσω του 112 για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι-Κόκλα

Μήνυμα, μέσω της υπηρεσίας επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112 του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στον οικισμό, Πηγάδι – Κόκλα, ώστε να τον εκκενώσουν προληπτικά και να κινηθούν προς την περιοχή Σίμιζα, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε γειτονική δασική έκταση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων