18/08/2023 18/08/2023 Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες που έδωσε η πυροσβεστική σε δύσβατο σημείο στην περιοχή της Κερασιάς στο Άγιο Όρος. Σήμερα από νωρίς το πρωί σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα για να συνδράμουν στην κατάσβεση. Όπως αναφέρει δημοσίευμα το makthes.gr, αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, χωρίς να...
18 Αυγούστου, 2023 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2023 - 8:20

Φωτιά στο Άγιο Όρος: Mε μικρές διάσπαρτες εστίες το μέτωπο – Επιχειρούν εναέρια μέσα για την πλήρη κατάσβεση

Διαδώστε:
Φωτιά στο Άγιο Όρος: Mε μικρές διάσπαρτες εστίες το μέτωπο – Επιχειρούν εναέρια μέσα για την πλήρη κατάσβεση

Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες που έδωσε η πυροσβεστική σε δύσβατο σημείο στην περιοχή της Κερασιάς στο Άγιο Όρος.

Σήμερα από νωρίς το πρωί σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα για να συνδράμουν στην κατάσβεση. Όπως αναφέρει δημοσίευμα το makthes.gr, αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, χωρίς να υπάρχει ανησυχία για τις Mονές, ενώ προς το παρόν δεν έχει απειληθεί ανθρώπινη ζωή.

Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με τρία οχήματα, τέσσερα πεζοπόρα οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Υπενθυμίζεται ότι μοναχοί που βρίσκονται στις σκήτες της περιοχής έκανα χθες έκκληση στους προσκυνητές που κατευθύνονται για την Ιερά Πανήγυρη της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην κορυφή του Άθω, να επιστρέψουν πίσω στις Μονές φιλοξενίας τους.

Μάλιστα σήμερα το πρωί, Παρασκευή 18 Αυγούστου, τους επισημαίνουν να μην ξεκινήσουν την ανάβασή τους για την κορυφή, αν η φωτιά δεν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά σε δασική έκταση στο Άγιον Όρος

Φωτογραφία αρχείου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων