04/02/2022 04/02/2022 Φωτογραφίες ντοκουμέντο φέρνει στο φως το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Στρουμπάκος από το καμένο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων Κυψέλης, του οποίου κτήτορες ήταν ο Ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης Κωνσταντίνος Κανάρης και η σεβάσμια σύζυγός του Δέσποινα Κανάρη. Ο Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Νικολάκης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κυψέλης, είχε την ευγενή πρόθεση,...
04 Φεβρουαρίου, 2022 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2022 - 12:49

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Το καμένο εκκλησάκι στην Κυψέλη που έχτισε ο Κανάρης

Διαδώστε:
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Το καμένο εκκλησάκι στην Κυψέλη που έχτισε ο Κανάρης

Φωτογραφίες ντοκουμέντο φέρνει στο φως το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Στρουμπάκος από το καμένο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων Κυψέλης, του οποίου κτήτορες ήταν ο Ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης Κωνσταντίνος Κανάρης και η σεβάσμια σύζυγός του Δέσποινα Κανάρη.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Νικολάκης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κυψέλης, είχε την ευγενή πρόθεση, να παραχωρήσει το σπάνιο αυτό φωτογραφικό υλικό από το οποίο φαίνεται, για πρώτη φορά δημοσιευμένο, πώς ήταν το εκκλησάκι, που έχτισε ο μπουρλοτιέρης Κωνσταντίνος Κανάρης, στις 16 Ιουνίου του 1978 όταν και κάηκε ολοσχερώς.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων