08/01/2020 08/01/2020 Έντονη ανησυχία στις Χριστιανικές κοινότητες της Μέσης Ανατολής έχει προκαλέσει η δολοφονία του Ιρανού στρατιωτικού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί. Χριστιανοί Ιερείς εκφράζουν φόβους ότι θα ενταθούν οι διώξεις εναντίον τους, καθώς το γεγονός αυτό ενισχύει τον μουσουλμανικό φονταμενταλισμό, σε μία χώρα που ούτως ή αλλιώς το να είσαι Χριστιανός είναι “παράνομο” Το Ιράν είναι στην ένατη...
08 Ιανουαρίου, 2020 - 9:16

Φόβοι για τους Χριστιανούς στο Ιράν

Διαδώστε:
Φόβοι για τους Χριστιανούς στο Ιράν

Έντονη ανησυχία στις Χριστιανικές κοινότητες της Μέσης Ανατολής έχει προκαλέσει η δολοφονία του Ιρανού στρατιωτικού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί.
Χριστιανοί Ιερείς εκφράζουν φόβους ότι θα ενταθούν οι διώξεις εναντίον τους, καθώς το γεγονός αυτό ενισχύει τον μουσουλμανικό φονταμενταλισμό, σε μία χώρα που ούτως ή αλλιώς το να είσαι Χριστιανός είναι “παράνομο” Το Ιράν είναι στην ένατη (9η) θέση των πιο επικίνδυνων χωρών να πιστεύει κανείς στον Ιησού, σύμφωνα με την opendoorsusa.org.

Σήμερα ζουν στο Ιράν περίπου 800.000 χριστιανοί, μια μικρή μειονότητα σε μια χώρα 82 εκατομμυρίων. Όλοι αυτοί κρατούν μυστική την πίστη της κι αν αποκαλυφθούν βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμα και με θανατική ποινή.
Επίσης, συχνά είναι στόχος διακρίσεων αλλά και φανατικών μουσουλμάνων.

Ο Χριστιανισμός θεωρείται δυτική επιρροή και απειλή για την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν. Μάλισταμ θεωρείται παράνομο να μεταφράζεται η χριστιανική λογοτεχνία και τα ιερά κείμενα στην γλώσσα τους. Αν κάποιος Ιρανός Πέρσης εγκαταλείψει το Ισλάμ μπορεί να τιμωρηθεί με τη θανατική ποινή – αν και είναι πιο πιθανό να φυλακιστεί για «εγκλήματα κατά της εθνικής ασφάλειας».
Όσοι έχουν εγκαταλείψει το Ισλάμ κρατούν την πίστη τους μυστική.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων