04/02/2022 04/02/2022 Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα προβλήματα που προκαλεί αυτή η μαύρη ασθένεια, αλλά και στην προώθηση των πιο πρόσφατων θεραπειών για την πρόληψη και την καταπολέμησή του. Πέραν από τον Ευαγγελικό λόγο τον οποίο προσφέρει η Εκκλησία σε όσους συνανθρώπους μας...
04 Φεβρουαρίου, 2022 - 10:40
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2022 - 10:43

Φροντίδα χωρίς διακρίσεις – Η Εκκλησία στον αγώνα κατά του καρκίνου

Διαδώστε:
Φροντίδα χωρίς διακρίσεις – Η Εκκλησία στον αγώνα κατά του καρκίνου

Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα προβλήματα που προκαλεί αυτή η μαύρη ασθένεια, αλλά και στην προώθηση των πιο πρόσφατων θεραπειών για την πρόληψη και την καταπολέμησή του.

Πέραν από τον Ευαγγελικό λόγο τον οποίο προσφέρει η Εκκλησία σε όσους συνανθρώπους μας δοκιμάζονται από αυτή την ασθένεια για την ανακούφισή τους, διαθέτει και δομές. Θα αναφέρουμε μόνο δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων δράσεων που γίνονται σε Ελλάδα και Ρουμανία.

Η “ΓΑΛΙΛΑΙΑ”

Το ένα είναι η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας “ΓΑΛΙΛΑΙΑ” της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.  Η Μονάδα στελεχώνεται από εξειδικευμένη Διεπιστημονική Ομάδα λειτουργών υγείας που περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, προαιρετικά ιερέα και υποστηρίζεται από Διοικητική Ομάδα και εκπαιδευμένους Εθελοντές.

Έχοντας ως γνώμονα την προσφορά φροντίδας και ανακούφισης στον πάσχοντα συνάνθρωπο ανεξαρτήτως της κοινωνικής, πολιτισμικής, θρησκευτικής, οικονομικής ή ασφαλιστικής του κατάστασης, η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» παρέχει τις υπηρεσίες της εντελώς δωρεάν.

Η Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» ιδρύθηκε το 2010 υπό την σκέπη της Ιεράς Μητρόπολεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής υλοποιώντας το όραμα του Μητροπολίτη της κ. Νικολάου: «Σκοπός μας είναι να ανακουφίσουμε τον πόνο, να αγκαλιάσουμε τη δυσκολία, να μοιραστούμε το βάρος με τον ασθενή και την οικογένειά του και να συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό μέσο», αναφέρει στο μήνυμά του. Άλλωστε αυτή είναι και η ουσία της Ανακουφιστικής Φροντίδας, να προλαμβάνει και να ανακουφίζει τα συμπτώματα της νόσου -ψυχικά και σωματικά- να βελτιώνει την ποιότητα της ζωής και να δίνει αξία σε κάθε στιγμή της.

Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» αποτελεί την πρώτη Μονάδα στην Ελλάδα που παρέχει ολοκληρωμένη Ανακουφιστική Φροντίδα στο πλαίσιο μιας διεπιστημονικής προσέγγισης και στοχεύει να αποτελέσει πρότυπο για τη δημιουργία αντίστοιχων μονάδων σε όλη τη χώρα. Μέχρι σήμερα έχουμε φροντίσει περισσότερους από 1350 ασθενείς της ευρύτερης περιοχής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, αλλά και ολόκληρης της Αττικής, στηριζόμενοι σε δωρεές και χορηγίες.

Ωστόσο, για να συνεχίσει το έργο της η “ΓΑΛΙΛΑΙΑ” χρειάζεται τη στήριξή μας. Μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε με δωρεές. Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ.

Ρουμανία: Η Ορθόδοξη Εκκλησία στον αγώνα για την καταπολέμηση του καρκίνου

Δύο σημαντικά κέντρα ανακουφιστικής φροντίδας λειτουργούν στο Βουκουρέστι και το Κλουζ, τα οποία έχουν προστάτη τους τον Άγιο Νεκτάριο.

Το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Βουκουρέστι εγκαινιάστηκε το 2012 από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ και αποτελεί μια νοσοκομειακή μονάδα υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Bucuria Ajutorului της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου

Το κέντρο παρέχει υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας σε ενήλικες ασθενείς με καρκίνο τελικού σταδίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων