29/09/2022 29/09/2022 Αυτόν τον χειμώνα οι οθόνες των κινητών τηλεφώνων θα μπορούσαν να σβήσουν σε όλη την Ευρώπη, εάν οι διακοπές ρεύματος ή δελτία στην ενέργεια θέσουν εκτός λειτουργίας τμήματα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε όλη την ήπειρο αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Reuters. Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων, «η απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει την...
29 Σεπτεμβρίου, 2022 - 18:40
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2022 - 17:44

Φτώχεια, κρύο και black out στα κινητά τον Χειμώνα ελλείψει ενέργειας

Διαδώστε:
Φτώχεια, κρύο και black out στα κινητά τον Χειμώνα ελλείψει ενέργειας

Αυτόν τον χειμώνα οι οθόνες των κινητών τηλεφώνων θα μπορούσαν να σβήσουν σε όλη την Ευρώπη, εάν οι διακοπές ρεύματος ή δελτία στην ενέργεια θέσουν εκτός λειτουργίας τμήματα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε όλη την ήπειρο αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Reuters.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων, «η απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου μέσω της βασικής οδού εφοδιασμού της Ευρώπης στον απόηχο της σύγκρουσης στην Ουκρανία έχει αυξήσει τις πιθανότητες για ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας. Στη Γαλλία, η κατάσταση επιδεινώνεται από το κλείσιμο πολλών πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής για συντήρηση» τονίζει το πρακτορείο.

«Στελέχη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών λένε ότι φοβούνται ότι ένας βαρύς χειμώνας θα θέσει υπό δοκιμασία την υποδομή των τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, αναγκάζοντας εταιρείες και κυβερνήσεις να προσπαθήσουν να μετριάσουν τον αντίκτυπο».

«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αρκετά εφεδρικά συστήματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για να χειριστούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος», δήλωσαν τέσσερα στελέχη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, ενισχύοντας τη ζοφερή προοπτική για «μπλακ άου» στην κινητή τηλεφωνία.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας, προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι επικοινωνίες θα συνεχιστούν ακόμη και αν οι διακοπές ρεύματος καταλήξουν να εξαντλήσουν τις εφεδρικές μπαταρίες που είναι εγκατεστημένες στις χιλιάδες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι απλωμένες σε όλη την επικράτειά τους.

Όπως διευκρινίζει το Reuters, η Ευρώπη έχει σχεδόν μισό εκατομμύριο πύργους τηλεπικοινωνιών και οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν εφεδρικές μπαταρίες που διαρκούν περίπου 30 λεπτά για να λειτουργήσουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων