24/09/2021 24/09/2021 Σε 15μηνη φυλάκιση, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε ερήμην ο 37χρονος που προκάλεσε επεισόδιο στο 2ο δημοτικό σχολείο Θέρμης, όταν δεν επιτράπηκε στον γιο του να μπει στην αίθουσα διδασκαλίας, επειδή δεν φορούσε μάσκα ούτε προσκόμισε την προβλεπόμενη κάρτα με αρνητικό αποτέλεσμα self test. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας...
24 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:52
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2021 - 18:09

Φυλάκιση με αναστολή στον πατέρα που αντέδρασε στα μέτρα

Διαδώστε:
Φυλάκιση με αναστολή στον πατέρα που αντέδρασε στα μέτρα

Σε 15μηνη φυλάκιση, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε ερήμην ο 37χρονος που προκάλεσε επεισόδιο στο 2ο δημοτικό σχολείο Θέρμης, όταν δεν επιτράπηκε στον γιο του να μπει στην αίθουσα διδασκαλίας, επειδή δεν φορούσε μάσκα ούτε προσκόμισε την προβλεπόμενη κάρτα με αρνητικό αποτέλεσμα self test. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας (κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου από σοβαρή διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας) και έργω εξύβριση.

Ο ίδιος παρότι εμφανίστηκε στην δικαστική αίθουσα αρνήθηκε να καθίσει στο εδώλιο και απευθυνόμενος προς το δικαστήριο είπε ότι αυτό δεν είναι αρμόδιο να τον δικάσει κι ότι δεν το αναγνωρίζει.

Ως μάρτυρας κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου, που προέβη στην υποβολή μήνυσης εναντίον του, ενεργοποιώντας την αυτόφωρη διαδικασία. Περιγράφοντας τα γεγονότα της περασμένης Δευτέρας είπε, ότι ο 37χρονος συνόδευσε το παιδί του στο σχολείο, χωρίς να φοράει μάσκα, ούτε ο εκείνος ούτε το παιδί, κατά παράβαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. “Παρέμεινε εντός του σχολείου γύρω στα τρία τέταρτα. Διαταράχθηκε το κλίμα. Απειλούσε με αυτόφωρο τους εκπαιδευτικούς. Φώναζε ότι είμαστε παράνομοι. Με έσπρωξε στις σκάλες” είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, δε, ότι όλα έγιναν μπροστά στα μάτια του παιδιού του και ότι τα υπόλοιπα παιδιά διαταράχθηκαν ψυχολογικά εξαιτίας του επεισοδίου. Τελικά ο μαθητής, όπως συμπλήρωσε, παρέμεινε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου μέχρι που ήλθε η μητέρα του και τον παρέλαβε.

Νωρίτερα, όσο περίμενε να ξεκινήσουν τα αυτόφωρα ο 37χρονος δεν φορούσε μάσκα, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα εντός των Δικαστηρίων και γι’ αυτό το λόγο αστυνομικοί του “έκοψαν” και πρόστιμο, ύψους 300 ευρώ.

Στ.Τ. – ΑΠΕ ΜΠΕ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων